Nočna mora, 2. del

Foto: Epa mile svilar
18-letni belgijski vratar res nima sreče.
Oglej si celoten članek

Neizkušeni vratar portugalskega prvoligaša je doživel še drugo zaporedno razočaranje v elitnem klubskem tekmovanju.

Osemnajstletni član Benfice, s katero je konec avgusta podpisal petletno pogodbo, se je pred dvema tednoma zapisal v zgodovino kot najmlajši čuvaj mreže (18 let in 52 dni) v Ligi prvakov in na večni lestvici prehitel nekdanjega rekorderja Ikerja Casillasa (18 let in 118 dni).

Obračun z rdečimi vragi mu ni ostal v najlepšem spominu, saj je dobro predstavo skazila napaka v 64. minuti.

Svilar je nerodno posredoval ob predložku Marcosa Rashforda in čeprav je žogo uspešno ujel, je z njo stopil prek golove črte in Otočanom pomagal do vodstva. 

Napaka se je izkazala za odločilno, saj je Manchester United tekmo dobil z 1:0.

Čustveni vrtiljak Iz sanj v nočno moro v eni sekundi

Ekipi sta se v torek pomerili še enkrat, tokrat na Old Traffordu, fortuna pa znova ni bila naklonjena mlademu vratarju Benfice. Najprej se je sicer izkazal v 15. minuti in ubranil medlo 11-metrovko Anthonyja Martiala, nato pa še pred sprehodom v garderobe spet doživel hladen tuš.

Nemanja Matić je v 45. minuti nastreljal vratnico, žoga pa se je odbila v vratarjev hrbet in pristala v mreži. Svilar je bil nemočen.

Končni izid je v 78. minuti z bele točke postavil Daley Blind.

Svilar je postal najmlajši vratar z ubranjeno 11-metrovko in avtogolom v Ligi prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.