Šport > Nogomet
9466 ogledov

Iz sanj v nočno moro v eni sekundi

Mile Svilar Benfica Manchester United Trenutek, ko je Svilar zakrivil poraz Benfice.
V sredo smo v Ligi prvakov dobili novega rekorderja. Toda mejnik je imel grenak pridih.

V okviru tretjega kola skupine A je Benfica v sredo zvečer gostila Manchester United in po minimalnem porazu (0:1) ostala na dnu lestvice brez osvojene točke.

Jan Oblak Liga prvakov Šport Oblak ostal nepremagan, drama v Lizboni in Torinu

V vratih lizbonskih "orlov" je debitiral 18-letni Mile Svilar. Sin nekdanjega srbskega čuvaja mreže Ratka Svilarja ima srbsko in belgijsko državljanstvo, v sredo pa je postal najmlajši vratar v zgodovini Lige prvakov. Pred njim je ta naziv pripadal legendarnemu Ikerju Casillasu.

Svilar je svoje delo proti Manchester Unitedu opravljal dobro vse do 64. minute. Takrat je ob predložku Marcusa Rashforda posredoval slabo, namesto da bi žogo izbil, jo je ujel in z njo stopil prek golove črte. Kasneje se je izkazalo, da je šlo za odločilni trenutek obračuna.

Svilar je takoj po napaki obraz zakopal v dlani, nato se je z gestami opravičeval občistvu na stadionu Luz, kjer se je zbralo skoraj 60.000 gledalcev. Slednji so ga takoj vzpodbudili z aplavzom, s strani soigralcev je bil deležen tolažilnih besed.

Po koncu tekme so do vidno pretresenega Svilarja pristopili tudi nogometaši Man Uniteda. Njegov rojak Nemanja Matić je mladeniča objel, lepe besede zanj je našel Romelu Lukaku. Po srečanju je najstnika pohvalil še trener Angležev José Mourinho, sam nekoč trener vratarjev, ki je dejal, da je Svilar "zver" in da je pred njim "velika kariera".

"Tako je, če si vratar - gre za en trenutek."
Mile Svilar

Po tekmi Svilar ni obupaval. V tekoči angleščini je otrok Anderlechta razkril svoje videnje tekme. "Počutim se ponosnega ob debiju. Branil sem dobro, toda pri golu bi se moral odrezati bolje. To je del odraščanja, tega sedaj ne morem več popraviti."

"Tako je, če si vratar - gre za en trenutek. Če napadalec dela napake in potem zabije gol, je vse v redu, vratar pa lahko celo tekmo brani dobro in potem vse uniči z eno napako. To ne bo vplivalo name," je dodal Svilar, ki je igral za mladinske reprezentance Belgije, toda v članski vrsti bo, po poročanju tamkajšnjih medijev, najbrž dal prednost Srbiji.

Mile Svilar Benfica Manchester United | Avtor: epa epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.