Šport
6764 ogledov

Klopp prebiral slovenske medije, Zahoviću odgovoril na zelenici

jürgen klopp Klopp se je veselil zgodovinskega uspeha v Ljudskem vrtu.
Angleški velikan je v Ljudskem vrtu dosegel zgodovinsko zmago na račun slovenskega državnega prvaka.

Liverpool je v tretjem krogu skupinskega dela Lige prvakov povsem nadigral Maribor (7:0) in po remijih s Sevillo (2:2) ter Sparktakom (1:1) vpisal prvo zmago v novi sezoni elitnega nogometnega tekmovanja.

Zmaga v Ljudskem vrtu je najvišja zmaga angleškega velikana na gostovanjih v evropskih tekmovanjih. Pred tem so s 5:0 premagali Reykjavik (1964), Crusaders (1976) in Hako (2001).

V štajerski prestolnici so se med strelce vpisali Roberto Firmino (2x), Mohamed Salah (2x), Philippe Coutinho, Alex Oxlade-Chamberlain in Trent Alexander-Arnold. Liverpool se je s petimi točkami zavihtel na prvo mesto lestvice v skupini E.

Philippe Coutinho Hud poraz Šport Vijoličasti popolnoma nemočni Liga prvakov Šport Zdrs Reala in Borussie

"Izvedel sem po tekmi, v bistvu nisem imel pojma," je o rekordni predstavi v Mariboru povedal karizmatični Jürgen Klopp, ki je bil pred tekmo "tarča" športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića. "Večkrat smo se pogovarjali o tem, da je bogata zgodovina kluba kot nekakšen nahrbtnik, zato je lepo spisati novo poglavje, ki ga bo zelo težko preseči. Redko zmagaš s 7:0, kar kaže na to, da smo odigrali neverjetno dobro," je bil zadovoljen nemški strateg.

jurgen klopp "To bo resna tekma" Šport Klopp odgovoril na zbadljivko Zlatka Zahovića

Kloppa je v pričakovanju tekme zelo zanimalo, kaj o gostovanju Liverpoola pišejo slovenski mediji in kako na tekmo s klubom, ki po vrednosti močno prekaša slovenskega prvaka, gledajo v vijoličastem taboru.

"Maribor je bil dokaj samozavesten iz različnih razlogov. Lahko smo prebirali časopise, ker moj pomočnik razume jezik. Vprašal sem ga, kaj pišejo. Bili so samozavestni, saj angleška ekipa še nikoli ni zmagala v Mariboru. To je še ena stvar, ki nam je uspela prvič."

"Fantje so si zaslužili. Na zadnjih tekmah je bilo najtežje pojasniti, zakaj nismo zmagali. Ko ne dosežeš gola, je težko ostati samozavesten, zdaj se bomo poskušali opreti na ta rezultat. Naslednja tekma bo s Tottenhamom, kjer ne pričakujemo enakega izida," je zaključil Klopp.

Darko MIlanič Po tekmi Šport Milanič: V idealnem stanju bi lahko odigrali odlično tekmo Ljudski vrt Maribor navijači Liga prvakov Šport Napadli navijače iz Liverpoola, potem pa bežali in povzročili visoko škodo
Komentarjev 3
  • gregor51 09:36 18.oktober 2017.

    kolk

  • gregor51 09:36 18.oktober 2017.

    kol je bil lep dan

  • gregor51 09:20 18.oktober 2017.

    Sedmica je bila vplačana v mariboru... dobitnikov je več njih.....hehe

Sorodne novice