Šport > Nogomet
419 ogledov

Zdrs Reala in Borussie

Epa
Branilci naslova na domači zelenici niso uspeli premagati Londončanov.

Poslastica 3. kroga lige prvakov je bila na stadionu Santiago Bernabeu v Madridu. Dvoboj Reala in angleškega Tottenhama v skupini H se je končal z neodločenim izidom 1:1 (1:1), prvovrstno presenečenje pa je priredila ciprski Apoel, ki je v Nikoziji remiziral s favorizirano Borussio iz Dortmunda 1:1 (0:0).

Tottenham je v madridski prestolnici povedel po nesrečnem avtogolu Raphaela Varana (28.), ob napadu je sicer dišalo po prepovedanem položaju Harryja Kana, tik pred odhodom na veliki odmor pa je po zadeti enajstmetrovki izenačil Portugalec Cristiano Ronaldo. V drugem polčasu ni prišlo do spremembe izida, največ zaslug za to pa je imel francoski vratar v dresu Londončanov Hugo lloris, ki se je večkrat izkazal.

"Zelo so pritiskali. Lahko bi se zlomili in dobili še drugi zadetek, rezultat ob polčasu pa je bil za nas ugoden. Skupaj smo se borili do konca," jepo tekmi dejal Lloris, napadalec Kane pa je dodal: "Vedeli smo, da bodo prihajali do priložnosti na Bernabeu, čakala nas je težka tekma. Točka tu je zelo dobrodošla, kaže na to, kako daleč smo prišli kot ekipa.

V tej skupini je spodrsnilo tudi Borussii, v 62. minutti je po golu Mickaela Pota zaostajala, izenačujoči gol pa je dosegel branilec Sokratis Papastathopoulos v 67. minuti.

Nemci so dominirali v posesti žoge (66%) in si pripravili tudi ogromno nevarnih priložnosti, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani. Na koncu so zmogli le štiri strele na vrata tekmecev, le enega več kot je to na drugi strani uspelo domačinom. Ti so na tekmi kar 23-krat uspešno izbijali žogo izpred svojih vrat.

Spartak sledi Liverpoolu

Nogometaši Maribora so na domačih tleh doživeli pravi polom proti angleškemu velikanu iz Liverpoola in izgubili z 0:7, na drugi tekmi v ruski prestolnici pa je bil domači Spartak veliko boljši od španske Seville in zmagal s 5:1. Za Moskovčane so gole dosegli Quincy Promes (18., 90.), Lorenzo Melgarejo (58.), Denis Glušakov (67.) in Luiz Adriano (74.), za Andaluzijce pa Simon Kjaer (30.).

Rezultat v ruski prestolnici bi lahko bil tudi drugačen, a se je pred naletom gostiteljev nekajkrat izkazal domači vratar. Rusi so bili boljši nasprotnik že ob koncu prvega dela igre, v drugem pa so povsem nadigrali Andaluzijce. Odlični Promes, ki je zadel že v prvem polčasu, je v 58. minuti podal do Melgareja, rezervist pa je udaril iz prve in z levico zadel dolgi kot španskega gola. Le devet minut kasneje je po podaji z leve z volejem zadel Glušakov, vsi upi gostov pa so bili pokopani, ko je znova asistiral Promes. Njegovo podajo je vnovčil brazilski napadalec Adriano, ki je obšel vratarja Rica in poskrbel za 4.1. Promes je ob koncu dvoboja poistavil še piko na i k fantastični predstavi, ko je preigral dva tekmeca in poskrbel zakončni izid dvoboja. Nizozemec je v svojo statistiko tako vpisal dva zadetka in dve podaji.

Moskovčani imajo tako kot Liverpool pet točk, s točko manj je tretja Sevilla, Maribor ostaja pri eni točki.

Philippe Coutinho Hud poraz Šport Vijoličasti popolnoma nemočni

V skupini F je angleški Manchester City dosegel še tretjo zmago. Po ukrajinskem Šahtaru iz Donjecka in nizozemskem Feyenoordu iz Rotterdama je opravil še z italijanskim Napolijem in zmagal z 2:1. Izbranci Pepa Guardiole so temelje za zmago postavili v prvem polčasu, ko sta zadela Raheem Sterling v 9. in Gabriel Jesus v 13. minuti. V drugem polčasu so gosti znižali na 1:2 po golu Amadouja Diaware z 11-metrovke v 73. minuti, v prvem polčasu je strel z enajstih metrov pri Napoliju sicer zapravil Dries Mertens.

Obračun v Rotterdamu se je razpletel po okusu Ukrajincev, ki so slavili z 2:1. Oba gola je dosegel Brazilec Bernard (24., 54.), za gostitelje pa je zadel Steven Berghuis (8.).

Zmaga za Kampla

Leipzig slovenskega nogometaša Kevina Kampla, ki je odigral celotno tekmo, je gostil portugalski Porto ter po učinkoviti predstavi v prvi polovici tekme slavil s 3:2. Za gostitelje so zadeli Will Orban (8.), Emil Forsberg (38.) in Jean-Kevin Augustin (42.), za goste pa Vincent Aboubakar (18.) in Ivan Marcano (44.). Leipzig, ki je na tekmi sprožil 21 strelov, skoraj dvakrat več kot Porto,  je prišel do svoje prve zmage v ligi prvakov.

Obračun med Monacom in v tej sezoni zelo prepričljivim Bešiktašem iz Istanbula se je v kneževini končal z zmago turške zasedbe. Zanjo je oba gola dosegel Cenk Tosun (34. in 55.), za Monaco pa Kolumbijec Radamel Falcao (30.).

V sredo bodo na sporedu še druge tekme 3. kroga, pari pa so naslednji - skupina A: Benfica Lizbona - Manchester United in CSKA Moskva - Basel; skupina B: Bayern München - Celtic Glasgow in Anderlecht - Paris St. Germain; skupina C: Karabah Agdam - Atletico Madrid in Chelsea - Roma; skupina D: Juventus - Sporting Lizbona in Barcelona - Olympiakos Pirej.

Liga prvakov, 3. kolo:

Skupina E:
Maribor : Liverpool  0:7 (0:4)
Firmino 4., 54., Coutinho 13., Salah 19., 40., Oxlade-Chamberlain 86., Alexander-Arnold 90.

Spartak : Sevilla  5:1 (1:1)
Promes 18., 90., Melgarejo 58., Glušakov 67. Adriano 74.; Kjär 30.

Lestvica: Liverpool 5, Spartak 5, Sevilla 4, Maribor 1
                          
Skupina F:
Feyenoord : Šahtar  1:2 (1:1)
Berghuis 8.; Bernard 24., 54.

Manchester City : Napoli  2:1 (2:0)
Sterling 9., Jesus 13.; Diawara 73./11-m.

Lestvica: Manchester City 9, Šahtar 6, Napoli 3, Feyenoord 0   

Skupina G:
RB Leipzig : Porto  3:2 (3:2)
Orban 8., Forsberg 38., Augustin 41.; Aboubakar 18., Marcano 44.

Monaco : Bešiktaš  1:2 (1:1)
Falcao 30.; Tosun 34., 54.

Lestvica: Bešiktaš 9, Leipzig 4, Porto 3, Monaco 1

Skupina H:
Real Madrid : Tottenham 1:1 (1:1)
Ronaldo 42./11-m; Varane 28./ag

APOEL : Borussia (D)  1:1 (0:0)
Pote 62.; Papastathopoulos 67.

Lestvica: Real Madrid 7, Tottenham 7, Borussia (D) 1, APOEL 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice