Šport > Nogomet
789 ogledov

Milanič: V idealnem stanju bi lahko odigrali odlično tekmo

Alex Oxlade-Chamberlain Epa
Maribor je bil na dvoboju z Liverpoolom povsem nadigran.

"Ni odločala postavitev, danes smo bili enostavno preslabi. To se je pokazalo že po prvi podaji, prvi gol nas je zelo omejil in skozi celo srečanje smo bili slabi. Ko pa tekmo še enkrat pogledam in še enkrat razmišljam o njej - ta postavitev in ti fantje so nas pripeljali v ligo prvakov, danes pa smo bili bistveno slabši od tekmecev," je po porazu z 0:7, gre za najvišji evropski poraz vijoličastih pred domačimi gledalci, dejal trener Maribora Darko Milanič.

Njegovi izbranci so že po 19 minutah igre zaostajali z 0:3, gostje pa s stopalke za plin niso stopili tudi v nadaljevanju dvoboja. "Prepričan sem, da bi v idealnem stanju tudi proti Liverpoolu odigrali odlično tekmo. V naši ligi moramo iskati rešitve v napadu, potem pa naletiš na tekmece, kot so Spartak, Sevilla in Liverpool, ko se moraš znati ubraniti. V drugem polčasu sem dodal še enega vezista, pa se je kljub temu zgodilo, da smo točno vedeli, kam ne smemo igrati, a nas je spet slab trenutek pripeljal do tega, da so nas še dvakrat kaznovali," je o nemoči svojih izbrancev dejal prvi mož na klopi slovenskih prvakov.

Philippe Coutinho Hud poraz Šport Vijoličasti popolnoma nemočni

Povsem drugačne volje je bil razumljivo Jürgen Klopp, ki je po izjavi športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča, da ima karizmo, a ne osvaja veliko lovorik, pred tekmo sebe označil za karizmatičnega smešnega poraženca. "Ocena? Dobro ali celo zelo dobro. Naredili smo točno to, kar smo si želeli. Pokazali smo se v najboljši luči, brez pritiska zadnjih tednov. Bili smo odlični v napadu, v 'presingu', danes pa tudi učinkoviti. Kako smo končali, pa mi je tudi všeč. Bili smo hladno učinkoviti, doslej smo že pokazali takšno igro, a nismo bili učinkoviti. Ko igramo tako, lahko pokažemo, kako dobri smo. Še posebej drugi polčas je bil res lepa predstava, saj drugače ne bi zmagali s 7:0. Lepo je doseči klubski rekord, verjetno ga bo težko preseči. A danes smo bili res neverjetno učinkoviti. Fantje so si to res zaslužili,"  je dejal Nemec.

jurgen klopp "To bo resna tekma" Šport Klopp odgovoril na zbadljivko Zlatka Zahovića

Maribor bo naslednjo tekmo lige prvakov znova odigral proti Liverpoolu, čaka ga gostovanje na slovitem Anfieldu. Z eno osvojeno točko je po polovici skupinskega dela lige prvakov četrti v skupini E. Sevilla je zbrala štiri točke, po eno več pa Spartak in Liverpool.

Komentarjev 1
  • gregor51 09:10 18.oktober 2017.

    kera lepa tekma...pa veliko golov...ahahahaha

Sorodne novice