Nogometaš, ki konkurira Boltu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Adam Gemili je ime, ki marsikateremu športnemu navdušencu ne pove veliko. Gre za mladeniča, ki se je v soboto uvrstil v polfinale teka na 100 metrov s časom 10,11 sekunde, čeprav je še lani igral za angleškega nogometnega četrtoligaša.
Oglej si celoten članek

Adam Gemili ima kljub rosnim osemnajstim letom za seboj že pestro športno pot. Z osmimi leti se je pridružil nogometni akademiji slovitega londonskega Chelseaja, kjer je ostal sedem let, nato se je nogometno izobraževal v predmestju britanske prestolnice, pri modro-belih iz Readinga. V članski kategoriji je potem zaigral za četrtoligaša Dagenham & Redbridge, ki ga je avgusta 2011 posodil v petoligaša Thurrock.

Ko je kot popoln novinec v svetu atletike leta 2011 nastopil na mladinskem evropskem prvenstvu v estonskem Talinu, je zasedel drugo mesto tako v posamičnem teku na sto metrov, kot tudi z britansko štafeto. Takrat je povedal, da še ne ve, kateremu športu se bo posvetil. "Upam, da se mi bo v letu 2012 uspelo odločiti, v katerem športu naj nadaljujem svojo kariero. Je pa to odvisno predvsem od rezultatov, ki jih bom dosegal v šprintu."

Leta 2012 le še šprinter

Letos pa se je njegova šprinterska kariera povzpela do neslutenih višin. Najprej je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Barceloni zmagal v teku na sto metrov in ob tem postavil čas 10.05, kar je le stotinko slabše od najboljšega evropskega mladinskega dosežka vseh časov, ki si ga lasti Christophe Lemaitre.

Junija je v britanskih kvalifikacijah za OI dosegel čas 10.08 in se tako uvrstil na domače igre. V predtekmovanju je v svoji skupini zasedel drugo mesto, boljši je bil le Asafa Powell, ter si tako s časom 10,11 priboril neposredno napredovanje v polfinale. Gre lahko v nedeljo še korak dlje?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.