Nogometaš nesmrten?

Foto: Žurnal24 Fortune Chukwudi, koliko je star v resnici? FOTO: 24sata
Po navedbah nekdanjega nogometaša in reprezentanta Nigerije Adokiyeja Amiesimaka, naj bi sedanji kapetan nigerijske izbrane vrste do 17 let štel vsaj 25 pomladi.
Oglej si celoten članek

Fortune Chukwudi je trenutni kapetan nogometne reprezentance Nigerije do 17 let. Po trditvah nekdanjega nogometaša Adokiyeja Amiesimaka, naj bi Fortune za isto reprezentanco igral tudi pred osmimi leti. Adokiye Fortuna dobro pozna, saj naj bi ga v sezoni 2002/2003 treniral v nigerijski ligi pri ekipi Sharks Port Harcourt. Že takrat naj bi bil Chukwudi star 18 let.

Glede na dejstvo, da se je po obtožbah Adokiyeja oglasilo še nekaj ljudi, ki so domnevno prevarantskega igralca prepoznali kot svojega nekoliko starejšega soigralca, obstajata samo dve možni razlagi. Ena, manj verjetna, je taka, da se omenjeni igralec ne stara in je kot nekakšen resnični Highlander, morda je celo nesmrten. Po drugi, bolj verjetni razlagi pa gre za novo prevaro ene izmed afriških reprezentanc. Kljub vsemu se poraja vprašanje, kako je igralcu uspelo prelisičiti Fifin test starosti na kosti z magnetno resonanco, ki je bil uveden ravno zaradi rastočega števila prevar povezanih s starostjo igralcev po večini afriških reprezentanc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.