Šport
11 ogledov

Nogometaš nesmrten?

Fortune Chukwudi, koliko je star v resnici? FOTO: 24sata Žurnal24 main
Po navedbah nekdanjega nogometaša in reprezentanta Nigerije Adokiyeja Amiesimaka, naj bi sedanji kapetan nigerijske izbrane vrste do 17 let štel vsaj 25 pomladi.

Fortune Chukwudi je trenutni kapetan nogometne reprezentance Nigerije do 17 let. Po trditvah nekdanjega nogometaša Adokiyeja Amiesimaka, naj bi Fortune za isto reprezentanco igral tudi pred osmimi leti. Adokiye Fortuna dobro pozna, saj naj bi ga v sezoni 2002/2003 treniral v nigerijski ligi pri ekipi Sharks Port Harcourt. Že takrat naj bi bil Chukwudi star 18 let.

Glede na dejstvo, da se je po obtožbah Adokiyeja oglasilo še nekaj ljudi, ki so domnevno prevarantskega igralca prepoznali kot svojega nekoliko starejšega soigralca, obstajata samo dve možni razlagi. Ena, manj verjetna, je taka, da se omenjeni igralec ne stara in je kot nekakšen resnični Highlander, morda je celo nesmrten. Po drugi, bolj verjetni razlagi pa gre za novo prevaro ene izmed afriških reprezentanc. Kljub vsemu se poraja vprašanje, kako je igralcu uspelo prelisičiti Fifin test starosti na kosti z magnetno resonanco, ki je bil uveden ravno zaradi rastočega števila prevar povezanih s starostjo igralcev po večini afriških reprezentanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.