Nogometaš Osijeka na parkirišču napadel igralca Rijeke (video)

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na spletu se je pojavil posnetek Osijekovega igralca Erosa Grezde, kako je po tekmi na parkirišču napadel Rijekinega Mirka Čolaka.
Oglej si celoten članek

Posnetek z varnostnih maker je razkril, kaj se je v nedeljo zgodilo na parkirišču pred Rujevico po koncu tekme polfinala Hrvaškega pokala, katerega je z veliko sodniško pomočjo po velikem preobratu s 3:2 dobila Rijeka proti Osijeku.

Nogometaš Rijeke Antonio Mirko Čolak je zapuščal parkirišče, ko ga je nenadoma poklical Osijekov nogometaš Eros Grezda. Čolak se je ustavil, ga pričakal, nato pa ga je Grezda udaril. Nogometaša sta si skočila v lase, a so ju hitro uspeli ločiti, Čolak pa je zapustil prizorišče.

Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Grezda je svoje neprimerno obnašanje branil z obtožbo, da ga je Čolak tekom tekme nacionalno žalil ter omadeževal: "Šlo je za grobo žaljenje na osebni in nacionalni ravni, na kar sem kot človek zelo občutljiv. Tega je bilo že tekom tekme, provokacije pa so se nadaljevale tudi po koncu," se je oglasil Osijekov nogometaš.

Rijekin nogometaš po drugi strani trdi, da nima pojma o kakšnem žaljenju na nacionalni osnovi: "Žal mi je, da je prišlo do tega incidenta, ker z Grezdo in drugimi Osijekovimi igralci nisem imel nobenih težav. Na igrišču vladajo čustva, toda izzven si damo roko in smo športni prijatelji."

Dominacija Rečani počastili svojega slovenskega ljubljenca

"Ko sem že mislil, da je fizični napad najhuje, kar se je zgodilo, sem prebral laži o žaljenju na nacionalni osnovi, ki se ni zgodilo in nima veze z resnico. Rad bi mu sporočil, da mu oproščam, toda v njegovo dobro upam, da si bo poiskal pomoč strokovnjaka, saj to ni bil prvi podoben incident z njegove strani. Vesel sem, da sem ostal miren, saj ne podpiram nasilja, ki bi bilo napačno sporočilo mladim, katerim smo vzor," je zaključil Čolak.

Grezda se je v ponedeljek tekom dneva nekoliko treznejše glave Čolaku tudi osebno opravičil: "Tega ne pišem, da me ne prijaviš, pač pa sem se zdaj ohladil in vem, da ne bi smel tako ravnati. Situacijo bi morali rešiti s pogovorom, kot ljudje, toda bil sem nervozen zaradi celotne tekme in vsega. Zato se ti opravičujem, ti pa se odloči, kaj bo najbolje."

Foto: Twitter Eros Grezda in Mirko Čolak

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.