Nenadna smrt mladega nogometaša

Foto: Epa sveča
Belgijski nogometni klub je sporočil tragično novico.
Oglej si celoten članek

V Belgiji je za posledicami srčnega zastoja umrl komaj 17-letni Joel Lobanzo, član mladinskega pogona najstarejšega nogometnega kluba v državi Royal Antwerp.

Lobanzo je srčni zasoj doživel v torek med treningom ekipe U-19. Nogometaša so prepeljali v bolnišnico, kjer je ostal v kritičnem stanju. V četrtek je ekipa potrdila njegovo smrt. 

Nogometni kolektiv Royal Antwerp je v uradni izjavi zapisal: "Izvedeli smo za grozno novico o smrti 17-letnega Joela Lobanza. Mladi nogometaš je postal žrtev nenadnega srčnega zastoja med torkovim večernim treningom ekipe U19. Zdravniški nadzornik in trenerji, ki so bili v bližini, so nemudoma začeli z oživljanjem, nato so nogometaša v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Več kot dan je preživel v kritičnem stanju, a nato v četrtek umrl." 

Antwerp je javnost pozval, naj spoštuje družinino pravico do zasebnosti in mirnega žalovanja. "Izrekamo najglobje sožalje Joelovi družini in prijateljem," so še zapisali.

V klubu bodo igralcem in članom strokovnega štaba, ki so prisostvovali travmatičnemu dogodku, zagotovili strokovno pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.