Nogometaši izbrali: najboljši Tavares!

Foto: Žurnal24 Tavares ni le ljubljenec štajerskega občinstva. (Foto: Boštjan Tacol) Foto: Žurnal24 Sreten Sretenović Foto: Nino Verdnik Mitja Viler NK Maribor Foto: Žurnal24 Dejan Mezga Dalibor Teinović Teinovic Foto: Nik Rovan Dare Vršič Vrsic Dejan Mezga Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 David Kašnik Kasnik Milan Osterc Foto: Žurnal24 Damir Pekič Pekic Apatič Apatic Elsner Knezović Knezovic Drevenšek Drevensek Šim Foto: Žurnal24 Marcos Tavares Josip Ilicic Iličić Foto: www.alesfevzer.com Marcos Tavares Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Dare Vršič si je pokalni finale v sredo ogledal v civilu. Olimpija, kjer je njeg Foto: Gregor Katič Ermin Hasić Foto: Žurnal24 Boban Jović Jovič Jovic gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Aleksander Rajčevič Mitja Zatkovič Rajcevic Zatkovic
Po izboru nogometašev klubov v 1. SNL je najboljši nogometaš za sezono 2010/11 postal napadalec Maribora Marcos Tavares. To je drugi naslov za Brazilca, ki je bil najboljši že pred dvema sezonama.
Oglej si celoten članek

Pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) so že šesto leto zapored pripravili tradicionalni izbor najboljšega nogometaša aktualne sezone v 1. SNL. Mariborski kapetan Marcos Tavares je z visoko prednostjo (dobil je 27 odstotkov vseh glasov) na prestolu nasledil lanskoletnega zmagovalca Mirana Pavlina in slavil pred Konstantinom Vasiljevim (Luka Koper/9 odstotkov) in Daretom Vršičem (Olimpija Ljubljana/8 odstotkov). To je drugi naslov za Brazilca, ki je bil najboljši že v sezoni 2008/09. Najboljšega slovenskega nogometaša bodo pri Spinsu predvidoma razglasili novembra, poleg igralcev 1. SNL pa bodo pri izboru sodelovali tudi člani članske reprezentance.

Nogometaši so izbrali tudi idealno enajsterico letošnje sezone. V njej ni mesta denimo za Roberta Beriča (Maribor), niti za Davorja Škerjanca (Olimpija Ljubljana), ki ju v napadu nadomešča domžalski junak Damir Pekič. Poleg Tavaresa bi v all-star postavi slovenske lige igral tudi Milan Osterc (Koper). Največ je nogometašev Maribora, saj so bili poleg Tavaresa izbrani še Aleksander Rajčević, Mitja Viler in Dejan Mezga, tesno za petami pa so jim zmaji Vršič, Sreten Sretenović in Boban Jović ter Koprčani Osterc, Vassiljev in vratar Ermin Hasić.

Idealna postava po izboru igralcev in Spinsa za sezono 2010/11:

Vratar: Ermin Hasić (Luka Koper)

Branilci: Aleksander Rajčević (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Mitja Viler (Maribor), Boban Jović (Olimpija)

Vezisti: Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor), Konstantin Vasilijev (Luka Koper)

Napadalci: Marcos Tavares (Maribor), Milan Osterc (Luka Koper), Damir Pekič (Domžale).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.