Šport > Nogomet
14 ogledov

Nogometaši izbrali: najboljši Tavares!

Tavares ni le ljubljenec štajerskega občinstva. (Foto: Boštjan Tacol)
1/15
Žurnal24 main
Po izboru nogometašev klubov v 1. SNL je najboljši nogometaš za sezono 2010/11 postal napadalec Maribora Marcos Tavares. To je drugi naslov za Brazilca, ki je bil najboljši že pred dvema sezonama.

Pri Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) so že šesto leto zapored pripravili tradicionalni izbor najboljšega nogometaša aktualne sezone v 1. SNL. Mariborski kapetan Marcos Tavares je z visoko prednostjo (dobil je 27 odstotkov vseh glasov) na prestolu nasledil lanskoletnega zmagovalca Mirana Pavlina in slavil pred Konstantinom Vasiljevim (Luka Koper/9 odstotkov) in Daretom Vršičem (Olimpija Ljubljana/8 odstotkov). To je drugi naslov za Brazilca, ki je bil najboljši že v sezoni 2008/09. Najboljšega slovenskega nogometaša bodo pri Spinsu predvidoma razglasili novembra, poleg igralcev 1. SNL pa bodo pri izboru sodelovali tudi člani članske reprezentance.

Nogometaši so izbrali tudi idealno enajsterico letošnje sezone. V njej ni mesta denimo za Roberta Beriča (Maribor), niti za Davorja Škerjanca (Olimpija Ljubljana), ki ju v napadu nadomešča domžalski junak Damir Pekič. Poleg Tavaresa bi v all-star postavi slovenske lige igral tudi Milan Osterc (Koper). Največ je nogometašev Maribora, saj so bili poleg Tavaresa izbrani še Aleksander Rajčević, Mitja Viler in Dejan Mezga, tesno za petami pa so jim zmaji Vršič, Sreten Sretenović in Boban Jović ter Koprčani Osterc, Vassiljev in vratar Ermin Hasić.

Idealna postava po izboru igralcev in Spinsa za sezono 2010/11:

Vratar: Ermin Hasić (Luka Koper)

Branilci: Aleksander Rajčević (Maribor), Sreten Sretenović (Olimpija), Mitja Viler (Maribor), Boban Jović (Olimpija)

Vezisti: Dare Vršič (Olimpija), Dejan Mezga (Maribor), Konstantin Vasilijev (Luka Koper)

Napadalci: Marcos Tavares (Maribor), Milan Osterc (Luka Koper), Damir Pekič (Domžale).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.