Nogometaši Juventusa nad Mourinha, posredovali celo varnostniki

Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa cristiano ronaldo trebušne mišice
Ali je šel portugalski strateg predaleč?
Oglej si celoten članek

Manchester United je v četrtem krogu skupinskega dela lige prvakov po dramatičnem preobratu premagal Juventus (2:1) in se zavihtel na drugo mesto lestvice v skupini H.

Liga prvakov Preobrat rdečih vragov, zmaga v Torinu in šov Mourinha

Staro damo je v 65. minuti srečanja v vodstvo popeljal nekanji rdeči vrag Cristiano Ronaldo. V 85. minuti je za izenačenje zadel Juan Mata, štiri minute kasneje pa je za končni izid z avtogolom poskrbel nesrečni Alex Sandro.

Gostujoči strateg José Mourinho se je po veliki zmagi želel oddolžiti navijačem Juventusa, ki so ga tekom obračuna obmetavali z najrazličnejišmi žaljivkami. Portugalec je po zadnjem sodniškem pisku zakorakal na zelenico in tam očitno provociral navijače stare dame. To ni bilo pogodu Leonardu Bonnucciju in Paulu Dybali, ki sta si s trenerjem Uniteda izmenjala nekaj težkih besed.

Prišlo je celo do prerivanja, Mourinho pa je nato v spremstvu varnostnikov zapustil prizorišče.

"Žalili so me celih 90 minut. Jaz sem samo opravljal svoje delo in nič drugega. Nikogar nisem žalil. Naredil sem preprosto gesto, ker sem jih želel slišati. Verjetno tega ne bi smel storiti. Profesionalec sem, ki opravlja svoje delo, oni pa so žalili tako mojo družino kot Inter. Zato sem tako reagiral," je pojasnil Mourinho, ki se je navijačem Juventusa zameril še v času, ko je sedel na klopi milanskega velikana (2008-2010).

"Težko sodim njegove reakcije. Sodim lahko le tisto, kar se zgodi na zelenici. Vsakdo reagira po svoje," se je od incidenta oddaljil domači trener Massimiliano Allegri.

Kar nekaj prahu je dvignila tudi poteza Cristiana Ronalda, ki je svoj prvi gol za Juventus v ligi prvakov proslavil z razkazovanjem trebušnih mišic. Čemu, ve samo on. "Malo sem razočaran, ker bi morali zmagati s tremi, štirimi goli razlike. Manchester ni naredil veliko. Ustvarili so dve priložnosti iz prekinitve. Učili se bomo iz naših napak. Še vedno smo na vrhu skupine," je po tekmi povedal Portugalec.

Po štirih odigranih tekmah v skupini H vodi Juventus z devetimi točkami, Manchester United jih ima sedem, Valencia pet, Young Boys pa eno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.