Šport > Nogomet
415 ogledov

Preobrat rdečih vragov, zmaga v Torinu in šov Mourinha

Cristiano Ronaldo
Slovenski nogometni reprezentant Jaka Bijol je v 4. krogu lige prvakov z moskovskim CSKA gostil Romo in izgubil z 1:2. Manchester United je v končnici ugnal Juventus.

V Torinu je Juventus doživel presenetljivi poraz, prvega v sezoni. Še nekaj minut pred koncem je sicer kazalo na zmagoslavje domačih, a so nato rdeči vragi iz Manchestra zadeli iz dveh prekinitev.

Prvi polčas ni upravičil velikih pričakovanj ljubiteljev nogometa, sredi drugega dela pa je fantastično v polno zadel Cristiano Ronaldo, ki je sicer v najelitnejšem evropskem tekmovanju dosegel svoj prvi zadetek v dresu stare dame. Portugalec je odlično sprejel podajo preko gostujoče obrambe, udaril iz prve in popeljal svoje moštvo do prednosti proti svojemu nekdanjemu klubu. Svoje navijač(ic)e je nato razveselil še z razkazovanjem svoje izoblikovane postave.

Že prej se je sicer dvakrat zatresel okvir gola.  V 35. minuti je najprej domači vezist Sami Khedira zatresel vratnico, v 49. minuti pa je Paulo Dybala zadel še prečko. 

V Moskvi se tekma ni izšla po željah CSKA. Rome, ki je bila skozi celotni dvoboj boljši nasprotnik, je povedla že v peti minuti z golom Kostasa Manolasa. Grški branilec je bil najvišji po podaji iz kota ter z glavo premagal domačega vratarja. Rimljani so imeli še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, gostitelji so sicer sprožili dvakrat več proti tekmečevenu golu (8:6), a se mreži v prvem polčasu nista več zatresli.

Jaka Bijol | Avtor: Profimedia Profimedia

Nato pa je Arnor Sigurdsson izenačil v 50. minuti. Veliko dela je opravil njegov soigralec Ilzat Ahmetov, podal pred gol, kjer je bil pri okroglem usnju najhitrejši devetnajstletni Islandec in iz bližine za del za 1:1. A veselje slovenskega reprezentanta Jake Bijola, ki je dvoboj odigral v celoti, ni dolgo trajalo. Za končni izid je že devet minut kasneje poskrbel Lorenzo Pellegrini. Že tri minute pred zadetkom je pri domačih Hordur Bjorvin Magnusson dobil drugi rumeni karton in moral predčasno iz igre.

Na drugi tekmi skupine je branilec naslova Real Madrid v gosteh pri Viktorii Plzen visoko zmagal. Špance je v vodstvo popeljal Karim Benzema v 21. minuti, že dve minuti zatem je bil uspešen še Casemiro. Benzema je v 37. minuti zadel že za 3:0, Gareth Bale pa v 40. za 4:0. Toni Kroos je v 68. minuti poskrbel za "petardo" v mreži popolnoma nemočnih gostiteljev.

Inter : Barcelona Liga prvakov Šport Handanović reševal Inter, Oblak brez dela

V Valencii se je dvoboj med netopirji in moštvom Young Boys Bern končal s 3:1. Domači so povedli v 14. minuti z golom Santija Mine. Švicarji so izenačili v 37. prek Rogerja Assala, a je Mina že pet minut pozneje poskrbel za novo špansko vodstvo. Za 3:1 je zadel Carlos Soler v 56. minuti, v 77. minuti pa so po grobem prekršku Švicarji ostali brez izključenega Sekouja Sanoga Juniorja.

V skupini E je Bayern premagal AEK Atene z 2:0. Robert Lewandowski je na svoji stoti evropski tekmi v 31. minuti unovčil najstrožjo kazen, v 71. minuti pa zadel še drugič na tekmi. Benfica je igrala proti Ajaxu in remizirala z 1:1. Portugalci so povedli v 29. minuti prek Jonasa, Nizozemci pa izenačili prek Dušana Tadića v 61. minuti.

V skupini F je Lyon proti Hoffenheimu igral 2:2. Nabil Fekir je za Lyon zadel v 20. minuti, Tanguy Ndombele pa v 28. Pri Hoffenheimu je Nuhu Kasim moral iz igre v 51. minuti po drugem rumenem kartonu, kljub temu pa so Nemci znižali zaostanek po golu Andreja Kramarića v 65. minuti. Še več, ob koncu tekme je Pavel Kaderabek zadel za 2:2.

Manchester City je na drugi tekmi skupine premagal Šahtar Donjeck s 6:0. Za City so najprej zadeli David Silva v 13., Gabriel Jesus v 24. z bele točke po neverjetni napaki madžarskih sodnikov, enajstmetrovko je izsilil Raheem Sterling, ki je spotaknil samega sebe, in prav Sterling, ki je v 49. minuti zadel še za 3:0. Jesus je v 71. minuti znova zadel enajstmetrovko, v 84. minuti pa se je med strelce vpisal še Riyad Mahrez. V drugi minuti sodniškega dodatka je Jesus zadel še tretjič na tekmi in potrdil visoko zmago.

raheem sterling Sodnik? Šport Najslabše dosojen penal vseh časov

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina E:
Bayern : AEK Atene  2:0 (1:0)
Lewandowski 31./11-m, 71.
 

Benfica : Ajax  1:1 (1:0)
Jonas 29.; Tadić 61.

Vrstni red: Bayern 10 točk, Ajax 8, Benfica 4, AEK 0

 

Skupina F:
Manchester City : Šahtar  6:0 (2:0)
Silva 13., Jesus 24./11-m., 72./11-m, 92., Sterling 49., Mahrez 84.

Lyon : Hoffenheim  2:2 (2:0)
Fekir 20., Ndombele 28.; Kramarić 65., Kaderabek 92.

Vrstni red: Manchester City 9 točk, Lyon 6, Hoffenheim 3, Šahtar 2

 

Skupina G:
CSKA Moskva : Roma  1:2 (0:1)
Sigurdsson 50.; Manolas 4., Pellegrini 59.

Viktoria Plzen : Real Madrid  0:5 (0:4)
Benzema 21., 37., Casemiro 23., Bale 40., Kroog 67.

Vrstni red: Real Madrid in Roma 9 točk, CSKA 4, Viktoria 1

 

Skupina H: 
VALENCIA : Young Boys  3:1 (2:1)
Mina 14., 42., Soler 56.; Assale 37. 

Juventus : Manchester United  1:2 (0:0)
Ronaldo 65.: Mata 86., Bonucci 90./ag

Vrstni red: Juventus 9 točk, Manchester United 7, Valencia 5, Young Boys 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.