Šport > Nogomet
1912 ogledov

Jan Oblak dosegel nov izjemen mejnik

Jan Oblak Atletico Madrid
Slovenski vratar zbira rekorde, enega je zabeležil na zadnji tekmi Lige prvakov.

Jan Oblak je z madridskim Atléticom v torek na svojem stadionu Wanda Metropolitano premagal dortmundsko Borussio (2:0) in se vrnil v igro za prvo mesto v skupini A.

Inter : Barcelona Liga prvakov Šport Handanović reševal Inter, Oblak brez dela

Nemci so pred dvema tednoma napolnili mrežo Špancev, saj so jih na Westfalenstadionu ugnali s kar 4:0. Oblak še na nobeni tekmi ni prejel toliko zadetkov odkar nastopa za Atlético, toda Borussii se je oddolžil na prav poseben način.

V torek Oblak sicer ni imel veliko dela, svojo mrežo je ohranil nedotaknjeno brez večjih težav. Odkar je poleti 2014 podpisal za Atlético, je Slovenec branil na 178 uradnih tekmah, vključno s torkovo. Na omenjenih obračunih stokrat ni prejel zadetka, mejnik je dosegel na srečanju proti trenutno vodilni ekipi nemške Bundeslige.

Oblak je mrežo v La Ligi ohranil nedotaknjeno na 74 tekmah, gola ni prejel na 20 srečanjih Lige prvakov, na štirih obračunih Lige Evropa in na dveh preizkušnjah španskega kraljevega pokala.

Oblak je na vseh 178 tekmah skupno prejel le 114 zadetkov, kar znese 0,64 zadetka na srečanje. Seveda zasluge za to ne gredo samo Škofjeločanu, ampak celotni ekipi Atlética, ki se ponaša s trdno obrambo.

Prejšnji rekord Atlética je postavil Abel Resino, ta je za sto tekem brez prejetega azdetka potreboval kar 303 srečanja. Victor Valdés je v dresu Barcelone za enak dosežek porabil 253 tekem, Iker Casillas v dresu madridskega Reala pa 306.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice