Nogometašica zavladala boksarskemu svetu

Foto: Epa
Foto: Epa
V srednji kategoriji smo dobili novo olimpijsko prvakinjo.
Oglej si celoten članek

Lauren Price, ki je tekmovala za Wales v nogometu, je nova olimpijska prvakinja v boksu v srednji kategoriji od 69 do 75 kilogramov. 

Priceova, svetovna amaterska boksarska prvakinja, je za premierno olimpijsko zlato odličje v današnjem finalu olimpijskih iger v dvorani Kokugikan v Tokiu premagala tekmico iz Kitajske Qian Li z izidom 5:0.

Nizozemska boksarka Nouchka Fontijn in Zenfira Magomedalijeva, ki nastopa pod neodvisnimi simboli ruskega olimpijskega komiteja, sta na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili bronasti medalji v kategoriji 69 do 75 kilogramov.

Olimpijski prvak Nokavtiran pristal na nosilih in osvojil zlato medaljo

Sedemindvajsetletna Priceova, svetovna in evropska prvakinja leta 2019, je slavila nad 22-letno svetovno podprvakinjo in srebrno iz Ria 2016 Fontijnovo s 3:2 po sodniški odločitvi.

V drugem polfinalu je 31-letna Lijeva premagala dve leti starejšo Rusinjo po sodniški odločitvi s 5:0. Kitajka je slavila na svetovnem prvenstvu leta 2018, na olimpijskih igrah pred petimi leti v Riu pa je bila tretja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.