Šport > Olimpijske igre
13810 ogledov

Nokavtiran pristal na nosilih in osvojil zlato medaljo

Sadžad Gandžadeh Profimedia
Iranski karateist Sadžad Gandžadeh je postal olimpijski prvak v kategoriji do 75 kilogramov.

Iranec Sadžad Gandžadeh, ki so ga v finalu kategorije do 75 km s tatamija odnesli na nosilih, je osvojil olimpijsko zlato. Gandžadeha je v finalni borbi z udarcem v vrat nokavtira Saudijec Tareg Hamedi, ki pa je bil zaradi udarca diskvalificiran.

Hamedi je finalni dvoboj začel zelo dominantno in že po nekaj sekundi povedel s 3:0, v času diskvalifikacije zaradi udarca, po katerem se je njegovemu nasprotniku stemnilo pred očmi, pa je vodil s 4:1.

Sadžad Gandžadeh | Avtor: Epa Epa

Potem ko je Gandžadeh obležal na tatamiju, so mu na pomoč priskočili predstavniki zdravniške službe in mu nudili kisik. Po nekajminutni prekinitvi so pristojni funkcionarji sprejeli odločitev o diskvalifikaciji Hamedija.

Gandžadeh se je kasneje vrnil na podelitev, kjer ni kazal, da bi mu boleča izkušnja pustila kakšne hujše posledice. Oba s Hamedijem sta odličji sprejela povsem stoično.

"Vesel sem zlata, vendar mi je žal, da sem ga osvojil na takšen način," je povedal zmagovalec. Hamedi je dejal, da se ne strinja z odločitvijo tekmovalne žirije, je pa zadovoljen s svojo borbo.

Sadžad Gandžadeh | Avtor: Profimedia Profimedia

* Karate, kumite, nad 75 kg, moški:
ZLATO:  Sadžad Gandžadeh (Iran)
SREBRO: Tareg Hamedi (Savdska Arabija)
BRON:   Ugur Aktas (Turčija) in Araga Ryutaro (Japonska)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice