Nogometna kuhinja odpade

Foto: Žurnal24 Sepp Blatter v JAR
Fifa je sporočila, da bo tekme na SP, ki bi lahko "podlegle" manipulacijam, budno spremljala. Gre za tekme tretjega kola po skupinah, ki bodo ponekod odločale o potnikih v drugi del tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo tekme na SP, ki bi lahko "podlegle" manipulacijam, budno spremljala. Gre za zadnje, tretje dvoboje po skupinah, ki bodo ponekod odločali o potnikih v drugi del tekmovanja. Odločilne tekme bodo na sporedu od prihodnjega torka do petka.

"Uporabili bomo vsa razpoložljiva sredstva, ki so nam na voljo, za nadzor teh tekem. Vse drugo bi bilo precej naivno," je dejal pravnik pri Fifa Marco Villiger. Krovna nogometna zveza ima že od leta 2006 na voljo poseben sistem, ki nadzira preko 400 svetovnih stavnic. V zadnjem času jim pri odkrivanju prirejanja rezultatov pomagata tudi Interpol in mreža obveščevalcev po svetu, saj je krojenje izidov postalo velik problem.

"Kar vidimo z svojim sistemom, nam precej pomaga pri odkrivanju nepravilnosti, vendar ne vidimo vsega. Vendar ta nadzor sam po sebi ne zadostuje. Zato imamo tudi informatorje znotraj samega dogajanja," je še povedal Villiger in dodal, da bo vsako moštvo, pri katerem bi opazili nepravilnosti, ustrezno kaznovano, tudi s prepovedjo nastopanja na prihodnjih tekmovanjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.