Šport
20 ogledov

Nogometna kuhinja odpade

Sepp Blatter v JAR Žurnal24 main
Fifa je sporočila, da bo tekme na SP, ki bi lahko "podlegle" manipulacijam, budno spremljala. Gre za tekme tretjega kola po skupinah, ki bodo ponekod odločale o potnikih v drugi del tekmovanja.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da bo tekme na SP, ki bi lahko "podlegle" manipulacijam, budno spremljala. Gre za zadnje, tretje dvoboje po skupinah, ki bodo ponekod odločali o potnikih v drugi del tekmovanja. Odločilne tekme bodo na sporedu od prihodnjega torka do petka.

"Uporabili bomo vsa razpoložljiva sredstva, ki so nam na voljo, za nadzor teh tekem. Vse drugo bi bilo precej naivno," je dejal pravnik pri Fifa Marco Villiger. Krovna nogometna zveza ima že od leta 2006 na voljo poseben sistem, ki nadzira preko 400 svetovnih stavnic. V zadnjem času jim pri odkrivanju prirejanja rezultatov pomagata tudi Interpol in mreža obveščevalcev po svetu, saj je krojenje izidov postalo velik problem.

"Kar vidimo z svojim sistemom, nam precej pomaga pri odkrivanju nepravilnosti, vendar ne vidimo vsega. Vendar ta nadzor sam po sebi ne zadostuje. Zato imamo tudi informatorje znotraj samega dogajanja," je še povedal Villiger in dodal, da bo vsako moštvo, pri katerem bi opazili nepravilnosti, ustrezno kaznovano, tudi s prepovedjo nastopanja na prihodnjih tekmovanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.