Nogometna legenda pristala v bolnišnici, takšno je stanje

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni Zagallo v bolnišnici uspešno okreva!
Oglej si celoten članek

Legendarni nekdanji brazilski nogometaš in trener Mario Zagallo v bolnišnici, kamor so ga prepeljali zaradi infekcije pljuč, dobro okreva, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz intenzivnega oddelka bolnišnice Barra D'Or v Rio de Janeiru.

Foto: Profimedia Mario Zagallo

Devetdesetletni Zagallo je postal prvi v zgodovini, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka kot nogometaš in trener. Kot napadalec je bil v ekipah na za Brazilijo zmagovitih prvenstvih leta 1958 in 1962, ko je igral tudi Pele, eden najboljših nogometašev v zgodovini.

Zagallo je na selektorskem mestu nato vodil Brazilijo do naslova leta 1970, pomočnik je bil pri slavju leta 1994 in znova glavni trener leta 1998, ko je Brazilija izgubila v finalu proti Franciji.

Foto: Profimedia Mario Zagallo

Leta 1970 je na SP v Mehiki, čeprav je bil komaj imenovan na mesto selektorja, vodil izjemno generacijo, ki je prikazala spektakularen nogomet, v ekipi so bili tedaj med drugimi Pele, Jairzinho, Tostao, Gerson in Rivellino.

Le še dva nekdanja igralca sta nato naslov prvaka osvojila tudi kot trenerja, vendar z manjšimi uspehi kot Zagalo; Nemec Franz Beckenbauer (leta 1974 in 1990) ter Francoz Didier Deschamps (leta 1998 in 2018).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.