Šport > Nogomet
4059 ogledov

Nogometna legenda pristala v bolnišnici, takšno je stanje

Mario Zagallo Epa
Legendarni Zagallo v bolnišnici uspešno okreva!

Legendarni nekdanji brazilski nogometaš in trener Mario Zagallo v bolnišnici, kamor so ga prepeljali zaradi infekcije pljuč, dobro okreva, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz intenzivnega oddelka bolnišnice Barra D'Or v Rio de Janeiru.

Mario Zagallo | Avtor: Profimedia Profimedia

Devetdesetletni Zagallo je postal prvi v zgodovini, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka kot nogometaš in trener. Kot napadalec je bil v ekipah na za Brazilijo zmagovitih prvenstvih leta 1958 in 1962, ko je igral tudi Pele, eden najboljših nogometašev v zgodovini.

Zagallo je na selektorskem mestu nato vodil Brazilijo do naslova leta 1970, pomočnik je bil pri slavju leta 1994 in znova glavni trener leta 1998, ko je Brazilija izgubila v finalu proti Franciji.

Mario Zagallo | Avtor: Profimedia Profimedia

Leta 1970 je na SP v Mehiki, čeprav je bil komaj imenovan na mesto selektorja, vodil izjemno generacijo, ki je prikazala spektakularen nogomet, v ekipi so bili tedaj med drugimi Pele, Jairzinho, Tostao, Gerson in Rivellino.

Le še dva nekdanja igralca sta nato naslov prvaka osvojila tudi kot trenerja, vendar z manjšimi uspehi kot Zagalo; Nemec Franz Beckenbauer (leta 1974 in 1990) ter Francoz Didier Deschamps (leta 1998 in 2018).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice