Šport > Nogomet
3401 ogledov

Sramota! Nogometaš s hrbta napadel sodnico ter jo udaril v glavo (video)

Cristian Tirone Reševalni pas/Twitter
Sodnica je zaradi udarca pristala v bolnišnici, argentinski nogometaš pa v priporu.

Biti nogometni sodnik v Argentini je zagotovo eden najtežjih poklicev na svetu, še posebej če se zavedamo, kaj se dogaja po tamkajšnjih nižjih ligah.

Pritisk, grožnje, žalitve ter celo fizični napadi so del vsakdana, tako da mora biti policija v pripravljenosti na vsaki tekmi. A tudi slednja včasih ne more preprečiti vsega. Tako je bilo tudi tokrat, ko se je eden izmed nogometašev fizično spravil na sodnika. No, sodnico, če smo natančni.

Splet so namreč preplavile sramotne scene s tekme argentinskih nižjeligašev (liga Tres Arroyos) Garmenseja in Deportiva Independencie, na kateri je pravico delila Dalma Magali Cortadi. Garmanse je vodil z 2:1 in tekma se je odvijala v povsem mirnem tonu, dokler ni domači nogometaš Cristian Tirone povsem izgubil razum.

Nezadovoljen z eno izmed odločitev sodnice se ji je strahopetno približal s hrbta ter nesrečnico z vso silo s pestjo udaril v glavo. Slednja je vsa dezorientirana padla na tla. Hitro ji je sicer uspelo vstati, medtem pa so ostali igralci pobesnelega Tironeja uspeli odriniti stran.

Sodnica bi mu zaradi poteze morala pokazati rdeči karton, a še preden je prišla k sebi, se je na igrišču pojavila policija in aretirala nogometaša ter ga odpeljala v pripor. Slednji se je sicer upiral ter glasno negodoval, a so ga na koncu le uspeli odvesti z igrišča, kjer mu zagotovo nikoli več ni mesta.

"Končala sem v bolnišnici na opazovanju zaradi odrgnin po telesu ter udarca v glavo. Opravljena je bila tudi računalniška tomografija (CT scan), da bi preverili, če imam še kakšne dodatne poškodbe. Sama tekma je bila do takrat mirna, nič ni moglo upravičiti takšne poteze. Videli bomo, kako dalje in kakšni bodo naši pravni koraki. Pravici mora biti zadoščeno. Spol tu sploh ni pomemben. Iščemo pravico in ta človek mora plačati za svoja dejanja, to je edino pomembno," je situacijo za argentinske medije pokomentirala sodnica.

Tironeju zdaj grozi več kazenskih ovadb: napad na službeno osebo, nasilje na športnem prizorišču, upiranje aretaciji in nasilje nad ženskami.

Komentarjev 1
  • Ruth_Fortier 11:27 02.avgust 2022.

    Googlee je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij ............>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦