Šport > Nogomet
8548 ogledov

Veliki junak Lige prvakov mora na kemoterapijo

Sebastien Haller Profimedia
Nogometaš, ki je zaznamoval lansko Ligo prvakov s kar 11 zadetki, mora na kemoterapijo zaradi tumorja na modih.

Napadalec nemškega nogometnega prvoligaša Borussie Dortmund, Sebastien Haller, mora na kemoterapijo, potem ko so odkrili, da ima maligni tumor na modih, je objavil klub.

Osemindvajsetletni Haller je pretekli teden prestal operacijo, po kateri so mu odkrili tumor, histološki pregled pa je pokazal, da bo moral nogometaš na kemoterapijo.

"Sebastien bo dobil najboljše zdravljenje. Možnosti za okrevanje so zelo dobre," je izjavil športni direktor Borussie Sebastian Kehl, ki je dodal, da želijo njegovi družini veliko moči in optimizma.

Haller se je sicer pridružil Dortmundu v začetku meseca iz amsterdamskega Ajaxa za približno 30 milijonov evrov. Za seboj je imel resnično sanjsko sezono, v kateri je na 44 tekmah dosegel 34 zadetkov, od tega kar 11 v Ligi prvakov.

Reprezentant Slonokoščene obale sicer velja za rekorden nakup kar dveh nogometnih klubov, saj je West Ham United leta 2019 Eintracht Frankfurtu zanj odštel kar 50 milijonov evrov, a se v Angliji ni znašel, zato ga je januarja 2021 za 22,5 milijonov odkupil nizozemski velikan Ajax ter prav tako postavil klubski rekord.

Sebastien Haller | Avtor: Profimedia Profimedia

Po katastrofalni epizodi v Angliji pa se je Haller na nizozemskem počutil kot prerojen ter povsem upravičil visoko investicijo. V dresu Ajaxa je postal celo prvi nogometaš na svetu, ki mu je uspelo zadeti kar na sedmih zaporednih tekmah Lige prvakov, svojo epizodo v Amsterdamu pa je končal s 66 odigranimi tekmami in 47 zadetki ter dvema državnima naslovoma in enim pokalnim ter nazivom najboljšega strelca nizozemskega prvenstva minule sezone.

Komentarjev 2
  • Jennifer_Land 12:36 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Jennifer_Land 12:34 31.julij 2022.

    Google je za vsak dan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od Googla doma prejel 21.758 $ in 29.467 $ zadnje plače za 3 ure dela na dan...glej več informacij .........>>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦