Šport > Nogomet
290 ogledov

Nogometni svet v šoku! Zvezdniška okrepitev Borussie zbolela za rakom

Sebastien Haller Profimedia
Novi napadalec Borussie Dortmund Sebastien Haller, ki je lani v Ligi prvakov zabil kar 11 zadetkov, ima raka mod.

Novopečeni nogometni napadalec Borussie Dortmund Sebastien Haller je sinoči izvedel, da ima tumor na modih. Ker se je nogometaš po ponedeljkovem treningu počutil slabo, so opravili podrobnejše zdravniške preglede, ki so razkrili, da ima 28-letnik raka mod, so danes sporočili iz nemškega prvoligaša.

Haller je že zapustil klubske priprave v Švici in bo v naslednjih dneh opravil dodatne preglede v specialistični zdravstveni ustanovi. "Današnja novica je bila velik šok tako za Sebastiena Hallerja kot vse druge v klubu," je dejal športni direktor Sebastian Kehl.

"Celotna družina BVB upa, da bo Sebastien čim prej popolnoma okreval in da ga bomo lahko kmalu spet objeli. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da mu zagotovimo najboljše možno zdravljenje," je dodal Kehl.

Trener Edin Terzić in ekipa so bili o Hallerjevi bolezni obveščeni šele po ponedeljkovi nočni prijateljski tekmi proti španski Valencii. Zaenkrat še ni znano, kako bo potekalo Hallerjevo zdravljenje in kako resno naj bi bilo stanje. Borussia je že zaprosila za spoštovanje nogometaševe zasebnosti, obenem pa je obljubila, da bo nadaljnje informacije delila z javnostjo, takoj ko bo možno.

Haller se je sicer pridružil Dortmundu v začetku meseca iz amsterdamskega Ajaxa za približno 30 milijonov evrov. Za seboj je imel resnično sanjsko sezono, v kateri je na 44 tekmah dosegel 34 zadetkov, od tega kar 11 v Ligi prvakov.

Reprezentant Slonokoščene obale sicer velja za rekorden nakup kar dveh nogometnih klubov, saj je West Ham United leta 2019 Eintracht Frankfurtu zanj odštel kar 50 milijonov evrov, a se v Angliji ni znašel, zato ga je januarja 2021 za 22,5 milijonov odkupil nizozemski velikan Ajax ter prav tako postavil klubski rekord.

Sebastien Haller | Avtor: Profimedia Profimedia

Po katastrofalni epizodi v Angliji pa se je Haller na nizozemskem počutil kot prerojen ter povsem upravičil visoko investicijo. V dresu Ajaxa je postal celo prvi nogometaš na svetu, ki mu je uspelo zadeti kar na sedmih zaporednih tekmah Lige prvakov, svojo epizodo v Amsterdamu pa je končal s 66 odigranimi tekmami in 47 zadetki ter dvema državnima naslovoma in enim pokalnim ter nazivom najboljšega strelca nizozemskega prvenstva minule sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice