Šport > Nogomet
1627 ogledov

Slovo legendarnega otoškega nogometaša in trenerja

Terry Neil Reševalni pas/Twitter
Umrl je nekdanji najmlajši trener in najmlajši kapetan Arsenala v zgodovini kluba, Terry Neill.

V osemdesetem letu starosti je umrl nekdanji trener in kapetan Arsenala Terry Neill, je sporočil londonski nogometni premierligaš. Legendarni centralni branilec je v svoji karieri igral le za dva kluba, od leta 1960 do 1970 za Arsenal in od leta 1970 do 1973 za Hull City.

Z vsega dvajsetimi leti je postal najmlajši kapetan Arsenala, ko je nasledil Billyja Wrighta. Ker je bil rojen v Belfastu, je med letoma 1961 in 1973 igral za reprezentanco Severne Irske in na 59 tekmah dosegel dva gola.

Ob svojem edinem prestopu je hkrati tudi postal trener Hull Cityja, katerega je prevzel kot 28-letnik, tako da je opravljal vlogo tako igralca, kot trenerja, enako vlogo pa je imel v zadnjih dveh letih svoje kariere tudi pri reprezentanci Severne Irske. Po koncu igralske kariere je pred Arsenalom vodil še Tottenham.

Sedem let je bil nato trener Arsenala, to je bilo med letoma 1976 in 1983, preden je zaključil tudi svojo trenersko pot. Na klopi topničarjev je ekipo trikrat vodil v finalu pokala FA, ob porazih leta 1978 in 1980 je leta 1979 osvojila naslov. Leta 1980 je po enajstmetrovkah v dvoboju z Valencio izgubil finale Pokala pokalnih zmagovalcev.

Ko je prevzel vodenje Arsenala, je štel vsega 34 let, tako da vse do danes ostaja najmlajši trener v zgodovini kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice