Šport > Nogomet
4386 ogledov

Sestavili idealno enajsterico s prostora Jugoslavije, toliko naših je v postavi

Šport: Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence. Jan Oblak Profimedia
Za Jugoslavijo bi trenutno igral le Jan Oblak.

Britanska spletna stran givemesport.com se je poigrala z nogometaši s prostora nekdanje Jugoslavije in sestavila reprezentanco, ki bi to nekdanjo državo trenutno najbolje zastopala na mednarodni ravni. Med slovenskimi nogometaši je pričakovano v ekipo uvrstila le vratarja madridskega Atletica Jana Oblaka.

Britanci so prepričani, da je področje nekdanje Jugoslavije še vedno valilnica izjemnih nogometnih talentov in bi bila trenutno, če država pred več kot 30 leti ne bi razpadla, ena najmočnejših nogometnih velesil.

Po mnenju spletne strani bi si nastop v prvi enajsterici tovrstne ekipo trenutno zaslužili vratar Jan Oblak (Slovenija), obrambni igralci Nikola Milenković (Srbija), Stefan Savić (Črna Gora) in Joško Gvardiol (Hrvaška), vezisti Marcelo Brozović (Hrvaška), Dušan Tadić (Srbija), Luka Modrić (Hrvaška) in Mateo Kovačić (Hrvaška), na obeh krilih bi se znašla Ivan Perišić (Hrvaška) in Sergej Milinković-Savić (Srbija), medtem ko bi za zadetke skrbel napadalec Dušan Vlahović (Srbija).

Če vzamemo v obzir, da imajo omenjeni igralci ključne vloge pri nogometnih velikanih, kot so Chelsea, Inter, Real Madrid, Ajax, Atletico Madrid, Juventus, Lazio, Red Bull Leipzig in Fiorentina, ni dvoma, da bi Jugoslavija v današnjih časih predstavljala strah in trepet za vse svoje nasprotnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.