Šport > Nogomet
2501 ogledov

Nogometni zvezdnik, ki je potopil Slovenijo, pri vsega 30 letih končal kariero

Jack Wilshere Profimedia
Sloveniji dobro znani Jack Wilshere je končal kariero.

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Jack Wilshere je pri 30 letih končal kariero. Vest je nekdanji kapetan londonskega Arsenala, pri katerem bo po poročanju angleških medijev zdaj prevzel vlogo trenerja ekipe do 18 let, potrdil na družbenih omrežjih.

Wilshere, čigar kariero so zaznamovale številne poškodbe, je zadnjo polovico sezone preživel pri danskem Aarhusu, a se ta avantura ni izšla po željah, tako da je klub potrdil, da se Anglež ne bo vrnil na Dansko.

"Počutim se privilegiranega glede tega, kaj vse sem doživel v karieri. Od tega, da sem kot majhen deček brcal žogo na dvorišču, do nošenja kapetanskega traku pri mojem ljubljenem Arsenalu in igranja za reprezentanco na svetovnem prvenstvu. Živel sem svoje sanje," je na Twitterju zapisal Wilshere, ki je pri topničarjih skupno preživel kar 17 let.

Wilshere je sicer v karieri nosil še drese Boltona, Bournemoutha in West Hama, za reprezentanco pa je zbral 34 nastopov in dosegel dva gola. Oba je dosegel 14. junija 2015 na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Stožicah, ko je pomagal Angliji do zmage s 3:2 proti Sloveniji.

Jack Wilshere | Avtor: Profimedia Profimedia

S 16 leti in 256 dnevi je bil najmlajši Arsenalov igralec, ki je kdaj nastopil na ligaški tekmi. V vrstah Topničarjev je bil izbran za najboljšega mladega nogometaša angleške lige, za Arsenalovega igralca leta, eno sezono pa je bil tudi uvrščen v idelano enajsterico Premier lige. Za Arsenal je zbral 197 nastopov in 14 zadetkov ter osvojil dva FA pokala in en ligaški pokal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice