Šport > Nogomet
14 ogledov

Francoz rešuje Anglijo

Jack Wilshere
1/6
Žurnal24 main
Dvajsetletni Kieran Gibbs in 18-letni Jack Wilshere sta na tekmi proti Madžarski prvič zaigrala v dresu angleške izbrane vrste. V reprezentanco se je z dobro igro vrnil tudi 21-letni Theo Walcott.
Zelo trdo delata in pred njima je izjemna prihodnost. Tako v klubu kot reprezentanci imata na voljo odlične trenerje.
Theo Walcott

Leta 2005, ko je kot prvi trener v Premier League na zelenico postavil ekipo brez angleškega nogometaša, je le malo ljudi menilo, da bo za nogometno prihodnost Anglije najbolje poskrbel prav strateg na klopi londonskega Arsenala Arsene Wenger. Vendar so prav pod taktirko Francoza prave priložnosti dobili Theo Walcott, Kieran Gibbs in Jack Wilshere, ki naj bi bili po mnenju angleških strokovnjakov v prihodnjih sezonah med nosilci angleške izbrane vrste. POGLEJTE SI GALERIJO TROJICE V ANGLEŠKI REPREZENTANCI

"Zelo trdo delata in pred njima je izjemna prihodnost. Tako v klubu kot reprezentanci imata na voljo odlične trenerje. Verjamem, da bosta še napredovala," je svoja klubska soigralca ob debiju pohvalil Walcott, ki še vedno ostaja najmlajši igralec v zgodovini angleške izbrane vrste. Državni dres je namreč prvič oblekel že pri 17 letih in 75 dneh.

Še pred nekaj časa bi mnogi dejali, da je premajhen za igranje v Premier League, toda podobna razmišljanja sta pregnala Xavi in Andrés Iniesta.
Jamie Redknapp

V zadnjem času je veliko pozornosti deležen predvsem Wilshere. "Še pred nekaj časa bi mnogi dejali, da je premajhen za igranje v Premier League, toda podobna razmišljanja sta pregnala Xavi in Andrés Iniesta. Če si tako majhen, moraš biti res nekaj posebnega in Jack to zagotovo je," je o nizkoraslem vezistu, ki je že s 16 leti zaigral v najmočnejši angleški ligi in tako pri topničarjih podrl rekord Francesca Fabregasa, dejal nekdanji reprezentant in zdajšnji sodelavec Sky Sportsa Jamie Redknapp.

Wenger pa ima na veselje Angležev v svojih rokavih še nekaj adutov. V prihodnosti se namreč veliko pričakuje tudi od 18-letnega defenzivnega vezista Emmanuela Frimponga in 17-letnih Benika Afobeja, ki igra v napadu, in vezista Chuksa Anekeja. Še zlasti zanimiva je zgodba prvega, ki razmišlja, ali bi zaigral za Anglijo ali Gano. "Tukaj imate fanta, ki lahko izbira. Če bi bil jaz na vašem mestu, ne bi odlašal in bi ga takoj povabil, da zaigra za Anglijo," se je pred kakšnim tednom na angleško nogometno zvezo (FA) obrnil Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.