Šport > Nogomet
8 ogledov

''Gascoigne navdih za gola v Stožicah''

jack wilshere kevin kampl slovenija anglija euro 2016 EPA
Vezist je svojo strelsko sušo v dresu z državnim grbom spektakularno prekinil ravno v Stožicah, zdaj pa je razkril, da mu je nedavni ogled dokumentarnega filma služil kot navdih

Jack Wilshere je po kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2016, na kateri je z dvema spektakularnima goloma v Ljubljani potopil reprezentanco Slovenije (2:3), razkril, da ga je za "dvojček" zadetkov, prvih v dresu reprezentance, navdahnil ogled dokumentarnega filma o legendarnem Paulu Gascoignu.

Wilshere je zabil dva gola za angleško vodstvo, potem ko je Slovenijo v vodstvo v prvem polčasu popeljal Milivoje Novaković, vezist Arsenala pa je tako zadel prvič (in drugič) na 28. tekmi v reprezentančnem dresu in "trem levom" pomagal ohraniti zmagoviti niz v skupini E, kjer so Sloveniji pobegnili na devet, Švici pa na šest točk prednosti.

Mitski reprezentant Gascoigne je bil zvezda nedavnega dokumentarnega filma z istim imenom, Wilshere pa pravi, da je pristop problematičnega, toda izjemno nadarjenega nekdanjega člana Newcastle Uniteda in mestnega tekmeca Tottenhama podoben njegovemu.

"Res me je navdahnil," je Wilshere povedal medijem. "Lahko ste videli, kako je igral za Anglijo, ko ni čutil nobenega strahu. Presegel je to. "Včasih ljudje igrajo za svojo državo in mislim, da je delček strahu in pritiska. Toda on si je želel le zaigrati. Najbolje se je počutil, ko je igral, jaz pa se včasih počutim prav tako."

Wilshere je rezultat na 1:1 poravnal s hitrim, toda natančnim strelom z roba kazenskega prostora v 57. minuti, ki ga Samir Handanović kljub dotiku ni uspel zadržati pred vstopom v mrežo, nato pa za vodstvo mojstrsko matiral čuvaja mreže milanskega Interja z velike razdalje 17 minut pred koncem.

Kljub temu, da je zaigral nekaj globlje kot v primerjavi s celotno kariero, Wilshere meni, da mu izkušnje na tem položaju omogočajo, da se v napad vključi ob pravih trenutkih. "Velik del te vloge je, da ko napadamo, podpiram igro," je dodal Wilshere. "Takrat se ne braniš, toda skušaš preprečiti protinapad, če do njega pride. Skušaš prebrati, kam bo padla žoga. Lahko prideš do roba kazenskega prostora in žoga se ti bo morda namestila. Toda pomembno je ravnovesje. Včasih moraš braniti žogo, včasih pa moraš pritiskati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.