Šport
17 ogledov

Villa, Puyol, Wilshere ...

David Villa zlom noge mavec gips bolnišnica okrevanje
1/8
EPA
Osmega junija se bo v Ukrajini in na Poljskem začelo evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga bo zaradi poškodb izpustilo kar nekaj največjih zvezdnikov svetovnega formata.

V torek bo 276 igralcev tudi uradno potrjenih za nastop na evropskem prvenstvu. Med njimi pa bo kar nekaj takih, ki bodo priložnost dobili zaradi odsotnosti oziroma poškodbe svojih soigralcev. Med najbolj oslabljenimi zaradi poškodb bodo zagotovo branilci naslova Španci. Furija bo v Ukrajini in na Poljskem nastopala brez Davida Ville in Carlesa Puyola. Bržkone bi oba člana ponosa Katalonije imela svoje mesto v začetni enajsterici, če ne bi imela težav, tako pa bosta Euro 2012 spremljala iz domačega naslanjača.

Brez nastopa na Euru je seveda ostal še en igralec Barcelone, Eric Abidal, ki je prestal presaditev jeter. Brez nastopa je ostal tudi Abidalov soigralec Bacary Sagna, ki si je na začetku maja zlomil nogo.

V menjave je bil prisiljen tudi angleški selektor Roy Hodgson, ki mu je načrte v zadnjem trenutku preprečil Gareth Barry. Poškodovana pa sta tudi mlada zvezdnika Kyle Walker in Jack Wilshere. Omeniti velja tudi odsotnost Italijana Giuseppeja Rossija, ki bo še kar nekaj časa na prisilnem počitku.

Zanimivo bo videti, katera reprezentanca se bo najbolje znašla brez odsotnih nogometašev. Kvalitetnih zamenjav zagotovo ne manjka.

Komentarjev 1