Šport > Nogomet
24 ogledov

Wenger obsoja kajenje Wilshera

jack wilshere EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger je obsodil ravnanje Jacka Wilshera, ki so ga lokalni mediji zalotili med kajenjem.

Britanski mediji so pred nekim nočnim lokalom v Londonu ujeli Jacka Wilshera, ko si je vezist Arsenala privoščil cigareto.

''Popolnoma nasprotujem takšnemu vedenju,'' je povedal Wenger in dodal: ''Moram se pogovoriti z njim. Kar mu bom povedal, bo ostalo med nama.''

''Nogometaši morajo predstavljati vzor in ne smejo škodovati svojemu zdravju. Zdravju lahko škoduješ doma, kjer lahko piješ, kadiš in te nihče ne vidi. Ko si v javnosti, s tem škoduješ svojemu ugledu,'' je bil jasen francoski strateg.

Wilshere še vedno ključen za Arsenal

Wilshera sta na začetku sezone zasenčila Aaron Ramsey in nova okrepitev Mesut Özil. Kljub temu Wenger vztraja, da je Anglež osrednji člen njegovega načrta. ''Wilshere je zelo pomemben in moji načrti so zgrajeni okoli njega. Imeli smo nekaj težav z njim, vendar je zelo pomemben za ekipo,'' je povedal Wenger.

Med vrhunskimi športniki, ki so se vdajali cigaretam, je tudi predsednik Uefe Michel Platini, medtem ko je nekdanji trener Barcelone Johan Cruyff včasih prižgal kar ob igrišču. Wenger je prepričan, da angleška kultura takšnega vedenje ne bi dopuščala.

''Seveda so stvari drugačne, še posebej v Angliji. Zdaj so drugačni časi, pomembna sta skrb za zdravje in dober vzor. Angleška družba je zelo občutljiva na kajenje, zato je to tukaj bolj šokantno kot drugje,'' je zaključil Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.