Šport > Nogomet
12 ogledov

Wenger: "Ronaldo si je pri nas že izbral številko"

Wenger Arsenal Fenerbahce Liga prvakov EPA
Francoski strokovnjak Arsène Wenger je razodel, da je bil Cristiano Ronaldo že na pragu Arsenala. Ob tem je dodal, da je Gareth Bale še daleč od Portugalčevih dosežkov.

"Cristiano je bil čisto blizu prestopu v Arsenal. Izbral si je že številko devet v našem klubu. Ampak potem se je zgodilo, da je bil (Portugalec, op. a.) Carlos Queiroz izbran za pomočnika Manchestra Uniteda in on ga je prepričal, da se iz lizbonskega Sportinga preseli na Old Trafford. Takšno je življenje. Vse smo naredili, da bi ga pripeljali, a oni so bili bolj uspešni v pogajanjih," je razodel trener londonskega Arsenala, Francoz Arsène Wenger, ki je že leta 2008 javno obžaloval, da v vrste topničarjev ni zvabil Cristiana Ronalda, ko je bil ta še najstnik in eden od najbolj obetavnih produktov odlične akademije lizbonskega Sportinga, ki je sproducirala nekaj izvrstnih nogometašev.

"Messi je umetnik"

Wenger je za londonski Mirror povedal še, da ima po njegovem mnenju najdražji svetovni nogometaš Gareth Bale pred seboj še dolgo pot, če se želi kdaj primerjati z izjemnim Portugalcem.

"Ronaldo je kompleten nogometaš in zelo učinkovit. Leo Messi pa je umetnik, ki dela stvari, ki jih drugi ne morejo. Bale mora še veliko postoriti, da bi ga lahko primerjali z Ronaldom," je Wenger mimogrede opravil še primerjavo med Leom Messijem in zvezdnikom madridskega Reala.

Arsenal je v torek v drugem kolu Lige prvakov gladko ugnal Napoli (2:0), zadetek in podajo je prispeval še nedavno član Madrida, nemški reprezentant Mesut Özil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.