Šport > Nogomet
11 ogledov

Presežniki za Özila, Lennon udaril po Neymarju

Özil Giroud Podolski Arsenal Napoli Liga prvakov Instagram
Mesut Özil je po novi fantastični predstavi v dresu Arsenala povzročil pravo ekstazo v severnem Londonu, kjer slavijo zmago nad Napolijem (2:0). Trener Celtica Neil Lennon s kritikami nad Neymarja.

Arsenalov trener Arsène Wenger je predstavo Mesuta Özila v prvem polčasu proti Napoliju opisal kot "absolutno izjemno", potem ko je nemški reprezentant s prvim golom za novi klub zabil prvi gol večera in večji del tekme vodil šov topničarjev na stadionu Emirates.

Özil, ki se je klubu iz vrst Reala Madrida pridružil za rekordnih 50 milijonov evrov, je fantastični vodilni zadetek zabil že po osmih minutah, ko je lepo pričakal podajo s strani in s polvolejem matiral Pepeja Reino, nato pa sedem minut pozneje pripravil še drugi gol Olivierju Giroudu.

Srečni, da ga imajo

"Predstava v prvem polčasu je bila ena izmed najboljših v zares dolgem času tukaj," je po tekmi žarel trener Wenger, ki je z moštvom zdaj dobil že deset zaporednih tekem. "Özil je imel izvrsten prvi polčas, bil je absolutno izjemen. Bil je fantastičen in dobro je, da je zabil svoj prvi gol. Ko traja predolgo, da zabiješ, imaš to vedno v mislih, tako da se je tega znebil. Imel je vse, kar si želijo navijači videti v izjemnem nogometašu: tehniko, moštveno igro, zaključek, zadnjo žogo. Rad sem ga gledal že, ko je igral za Real Madrid, moram reči. Menim, da je bil izjemen tudi v Madridu, mi pa smo le srečni, da ga imamo. Rad igra nogomet, rad igra s svojimi soigralci. Zelo hitro se je uigral z moštvom in pomaga, da je prišel v času, ko nam gre dobro. Seveda je vse v klubu dvignil in jim dal samozavest, ta pa je del uspeha v nogometu."

Iniesta dobil ovacije, Neymarju žvižgi

Nekaj sto kilometrov severneje, v Glasgowu, je Barcelona podobno kot v lanski sezoni z levjim deležem posesti povsem nadigrala Celtic, a na koncu kar malce srečno odnesla vse tri točke z golom Cesca Fàbregasa, ko so škotski prvaki že igrali brez kontroverzno izključenega kapetana Scotta Browna. POSNETEK.

Ta je v padcu namerno brcnil brazilskega zvezdnika Neymarja, ki se je nato na zelenici pretirano zvijal, to pa ni navdušilo domačega stratega Neila Lennona.

"Izključitev spremenila tekmo"

"Mislim, da si Neymar dela medvedjo uslugo zaradi načina, kako se včasih obnaša," je dejal Lennon, čigar moštvo je z 18-odstotno posestjo spet stavilo na popolno obrambo, kar pa se jim eno leto po veliki zmagi nad Katalonci (2:1) tokrat ni izšlo.

"Mislim, da se mi ni treba opravičiti Neymarju in mislim, da mi ni treba zagovarjati načina branjenja mojega kapetana. Na tekmi se je dogajalo veliko drugih reči, ki bi si zaslužile hujšo kazen, zato je ta odločitev spremenila tekmo. Izključitev je bila nezaslužena in nepotrebna. Zelo 'mehka' odločitev. Posnetek sem si pogledal še enkrat – če je bilo kaj dotika, je bil minimalen. Naši navijači so zelo spoštljivi do velikih igralcev. Andrés Iniesta gre z igrišča ob stoječih ovacijah navijačev Celtica, Neymar pa po tistem dogodku vsakič dobi žvižge."

Bartra odigral "brezhibno"

Če je bila vsa pozornost ob poškodbi Lionela Messija pred in med tekmo ter po njej namenjena Neymarju, pa je predstava osrednjega branilca Marca Bartre daleč najbolj zadovoljila trenerja Gerarda Martina. 22-letni šolarček kluba je na zadnjih tekmah ob Gerardu Piquéju izvrstno nadomestil poškodovanega Javierja Mascherana, po novem neuspešnem poletnem prestopnem roku pa se zdi, da je "okrepitev" Barcelona ves čas imela v svojih vrstah.

"Odigral je brezhibno tekmo," je po tekmi dejal Martino. "Pomeril se je z njihovim najbolj neugodnim igralcem (Georgiosom Samarasom, op. a.) in opravil zelo dobro delo. To je bila precej popolna predstava in odigrali smo zelo konsistentno. Razen obrambe (Víctorja) Valdésa nismo imeli praktično nobenih težav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.