Šport > Nogomet
30 ogledov

''Arsenal lahko osvoji Ligo prvakov''

arsene wenger arsenal EPA
Trener Arsenala Arsene Wenger je po odličnem uvodu v novo sezono angleške lige prepričan, da topničarji lahko osvojijo Ligo prvakov.

Francoski strateg Arsene Wenger, ki je z Arsenalom zadnjo lovoriko osvojil leta 2005, je samozavestno napovedal, da Londončani lahko slavijo v najmočnejšem nogometnem tekmovanju na svetu Ligi prvakov.

Topničarji so na šestih tekmah v Premier ligi zbrali pet zmag in s 15 točkami kraljujejo na vrhu lestvice. Edini poraz jim je v prvem kolu prizadejala Aston Villa (1:3).

Arsenal je evropsko sezono začel z zmago proti Marseillu v Ligi prvakov, nocoj pa ga čaka obračun z Napolijem. Arsene Wenger je prepričan, da angleški prvoligaš lahko poseže po evropskem prestolu.

''To je nekaj, kar pogrešam in kar bom poskušal dodati svojemu življenjepisu,'' je dejal Wenger, a opozoril: ''Potrebno je igrati proti Barceloni, Bayernu, Realu, ki imajo vsako leto svojo priložnost. Vsako sezono ciljaš na zmago in enkrat ti bo uspelo. Upam, da nam bo uspelo letos.''

Ključen preboj iz skupinskega dela

Wenger je prepričan, da bi preboj iz skupinskega dela, kjer Arsenalu družbo delajo Borussia, Napoli in Marseille, pomenil velik korak v smeri končne zmage. ''Če se uvrstimo v drugi del, potem verjamem, da imamo možnosti za zmago. Težko je napovedovati, saj gre v drugem delu za pokalni način tekmovanja in takrat je vprašanje, kdo je nared in kdo ni, tako da ne moreš veliko načrtovati,'' je zaključil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.