Šport > Nogomet
3 ogledov

Özil: "V Arsenal bi šel tudi gratis"

Özil Müller Alaba Nemčija Avstrija kvalifikacije München Allianz Arena EPA
Novi član Arsenala Mesut Özil je znova spregovoril o tem, kako je pri Real Madridu izgubil "zaupanje in spoštovanje", kar ga je prisililo v nepričakovan odhod iz Španije.

"Prišel bi tudi gratis," je v pogovoru za nemški dnevnik Die Welt povedal Mesut Özil, ki je nekaj dni pred derbijem Nemčije in Avstrije v Münchnu (3:0) zamenjal klub. Po treh sezonah pri Real Madridu ga je beli balet, kjer so ga vzljubili tako navijači kot soigralci, prodal Arsenalu

"Pogovor z (trenerjem Arsenala, op. a.) Arsènom Wengerjem je povzročil 'klik', ob katerem sem spoznal, kaj sem izgubil v Madridu: transparentnost, zaupanje, spoštovanje. Točno mi je rekel, kako me vidi, kako me želi uporabiti, kaj od mene pričakuje," je nadaljeval Özil.

Podolski in Mertesacker učitelja angleščine

V Gelsenkirchnu rojeni nekdanji član Schalkeja 04 in Werderja Bremna bi se lahko z nemško izbrano vrsto že v torek (16-ič zapored!) uvrstil na mundial. Elf mora le premagati Ferske otoke, Švedi pa ne smejo premagati Kazahstana.

Özil se bo po koncu reprezentančne akcije pridružil novim soigralcem v Londonu, kjer ga že pričakujeta stara znanca Per Mertesacker in Lukas Podolski. Nemška reprezentanta naj bi mu pomagala pri prilagajanju in učenju jezika.

"Veliko govorim s Perom in Poldijem, zelo mi pomagata," je še povedal "Čarovnik iz Oza".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.