Šport > Nogomet
16 ogledov

Man City napolnil mrežo Uniteda

Ramsey Arsenal Stoke City
1/21
EPA
Manchester City je doma nadigral svoje mestne rivale (4:1), ki v tej sezoni še niso ujeli pravega ritma. Arsenal je doma premagal Stoke City (3:1), Swansea pa je v gosteh ugnal Crystal Palace (0:2). Tottenham do zmage v Cardiffu v zadnjih sekundah (0:1).

Aktualni prvak Manchester United se je na gostovanje pri mestnem rivalu Manchester Cityju podal brez lažje poškodovanega napadalca Robina van Persieja. Srečanje se je pričakovano začelo s previdno igro na obeh straneh. Temperaturo na stadionu pa je v 16. minuti dvignil Sergio Kun Agüero, ki je iz bližine v mrežo potisnil močan predložek Aleksandra Kolarova po predhodni akciji Samirja Nasrija. "Meščani" so bili v prvem polčasu nevarnejši in njihovo premoč je v sodnikovem dodatku prvega polčasa kronal Yaya Touré, potem ko je visoko podajo Nasrija iz kota proti golu z glavo usmeril Alvaro Negredo, Afričan pa je srečno spremenil smer žogi in še v drugo ugnal Davida de Geo.

Zmago so domačini zapečatili že na začetku drugega polčasa, ko je Agüero še drugič matiral gostujočega čuvaja mreže, tokrat potem, ko je Negredo dobro zadržal žogo ob Nemanji Vidiću in pripravil strel Argentincu. Tri minute kasneje je zadetek dodal še Nasri, ki je zabil po prodoru Vincenta Kompanyja in sledečem predložku, in Rdeči vragi so bili že na robu katastrofe. Po razumljivem padcu tempa v drugi polovici drugih 45 minut je poraz za United z odlično izvedenim prostim strelom omilil Wayne Rooney. Že pred tem je Joe Hart ubranil nevaren poizkus nekdanjega napadalca Evertona, Patrice Evra pa je zadel okvir vrat. United je proti koncu tekme sicer dominiral v posesti, potem ko so sinje-modri v prvih 60 minutah pokazali veliko več dobrega nogometa. 

"To je za nas pomembna zmaga, zelo sem vesel. Nihče ni pričakoval, da bomo United premagali s 4:1. Od prve minute smo skušali imeti več posesti, ustvarili smo si številne priložnosti. Igrali smo res dobro, zadevali pa smo v pravih trenutkih," je po zmagi na derbiju povedal trener Meščanov Manuel Pellegrini.

"Čarovnik iz Oza" spet čaral

Po sobotni zmagi Chelseaja nad Fulhamom (2:0) in domačem porazu Liverpoola s Southamptonom (0:1) je izmed velikih imen angleškega klubskega nogometa svoje delo v nedeljo z odliko opravil Arsenal. Topničarji so doma ugnali neugodni Stoke City (3:1) in ostali v stiku z vrhom lestvice. Na gostovanju na Selhurst Parku pri Crystal Palacu je Swansea City slavil z zadetkoma na začetku obeh polčasov.

Varovanci Arsèna Wengerja so zabeležili dokaj gladko zmago, pri kateri je največjo vlogo odigral Mesut Özil, Nemec turških korenin je namreč zabeležil kar tri asistence. V peti minuti je Aaron Ramsey po njegovem strelu v mrežo pospravil odbito žogo, pri drugem golu je njegov predložek izkoristil Per Mertesacker, v drugem polčasu pa je podal še za gol Bacaryja Sagnaja. Vsekakor se največja igralska naložba v zgodovini Arsenala zaenkrat zelo obrestuje.

Angleška liga, 5. kolo:

Norwich City : Aston Villa 0:1 (0:1)
Kozák (30)
Snodgrass (Norwich) je v 6. minuti zapravil enajstmetrovko.

Liverpool : Southampton 0:1 (0:0)
Lovren (53)

Newcastle United : Hull City 2:3 (2:1)
Rémy (10, 44); Brady (26), El Mohamady (48), Aluko (76)
Vučkića (Newcastle) in Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

West Bromwich Albion : Sunderland 3:0 (1:0)
Sessègnon (20), Ridgewell (76), Amalfitano (90)

West Ham United : Everton 2:3 (1:0)
Morrison (31), Noble (76/11-m); Baines (62, 83), Lukaku (85)
RK: Noble (82/West Ham)

Chelsea : Fulham 2:0 (0:0)
Oscar (52), Obi Mikel (84)

Arsenal : Stoke City 3:1 (2:1)
Ramsey (5), Mertesacker (36), Sagna (72); Cameron (26)

Crystal Palace : Swansea City 0:2 (0:1)
Michu (2), Dyer (48)

Cardiff City : Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)
Paulinho (93)

Manchester City : Manchester United 4:1 (2:0)
Agüero (16, 47), Toure (45), Nasri (50); Rooney (87)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.