Šport > Nogomet
9 ogledov

Šok na White Hart Laneu: West Ham uničil Spurse

(Norwich City - Chelsea)
1/24
EPA
Chelsea je v sedmem kolu angleške Premier League v gosteh premagal Norwich City (3:1). Oba pretendenta za naslov iz severnega Londona izgubila točke - Tottenham je klonil doma proti West Hamu (0:3), Arsenal pa je remiziral pri WBA (1:1).

Arsenal se je z golom Jacka Wilsherja pri West Bromwich Albionu vrnil na vrh Premier League, medtem ko so njihovi večni rivali Tottenham Hotspurs presenetljivo visoko klonili doma proti mestnim tekmecem West Ham Unitedu.

West Bromwich je teden dni po utišanju Old Trafforda pretil z novim velikim skalpom, ko je v 42. minuti za vodstvo na stadionu Hawthorns z glavo zadel Claudio Yacob. Arsenal je nekajkrat srečno preživel in v 63. minuti izenačil prek Jacka Wilsherja, ki je slabo predstavo in nekaj neprijetnih naslovnic (nedavno so ga fotografirali s cigareto v ustih) pozabil s strelom z 20 metrov.

Mojstrovina Morrisona pika na i

Točka Arsenala je bila še slajša, ko so topničarji dobili novice z White Hart Lanea, kjer so njihovi največji rivali spektakularno izgubili proti West Hamu. Obračun, ki je bil v zadnjih letih zelo napet tudi zaradi antisemitskih zmerljivk med navijači, je tokrat zaznamovala visoka zmaga "kladiv", za katero so v drugem polčasu zadeli Winston Reid, Ricardo Vaz Tê in Ravel Morrison.

Gol nekdanjega člana Manchester Uniteda je bil sploh prava mojstrovina, potem ko je Morrison po preigravanju in teku čez pol igrišča hladnokrvno poslal žogo prek Huga Llorisa za končnih 0:3. Trener Sam Allardyce se je z moštvom iz vzhodnega Londona veselil šele druge zmage v sezoni. André Villas-Boas je na drugi strani utrpel najvišji poraz po prevzemu krmila pri Spursih, ki proti West Hamu doma niso izgubili od leta 1999.

Chelsea ujel formo: dva gola v eni minuti

Londonski Chelsea si je po remiju proti mestnemu rivalu Tottenhamu opomogel s prepričljivo zmago proti Norwichu, čeprav je dolgo kazalo, da bodo varovanci Joséja Mourinho domov odnesli le točko.

eden hazard | Avtor: EPA EPA
Modri so povedli že v četrti minuti tekme, ko je Oscar z zunanjim delom stopala natančno meril v domačo mrežo in zadel v spodnji kot vrat Johna Ruddyja. V začetni postavi Chelseaja je začel Demba Ba, ki je dobil priložnost namesto Samuel Eto'oja, Senegalec pa je dvakrat nevarno zapretil proti vratom Norwicha.

Ba neuspešno iskal gol

Najprej je njegov poskus zaustavil vratar John Ruddy, kasneje pa je po napaki čuvaja mreže vse skupaj razčistil Sebastien Bassong. Prvo pravo priložnost za kanarčke je imel na voljo Jonny Howons po podaji Rickyja van Wolfswinkla, vendar je bil Čech prehitro pri žogi.

Kmalu na začetku drugega polčasa bi lahko Chelsea povečal svojo prednost, ko je po nizkem predložku Ramiresa neuspešno poskusil Ba. Po prekršku nad Pilkingtonom so domači nogometaši zahtevali enajstmetrovko, vendar jih je sodnik Neil Swarbrick zavrnil.

Hazard v 85., Willian v 86. minuti

Kanarčki so izenačenje dočakali v 68. minuti, ko se je v dvoboju med Davidom Luizom in Anthonyjem Pilkingtonom bolje znašel slednji in z glavo premagal Petra Čecha. Ruddy je moral nato posredovati po strelu Branislava Ivanovića, Čech pa je imel nekaj dela s poskusom Nathana Redmonda.

Pet minut pred koncem rednega dela je za vodstvo Chelseaja poskrbel Eden Hazard, ki je po slabem posredovanju Alexandra Teteyja imel veliko prostora za strel, žoga pa se je po stiku z Ruddyjem odkotalila v gol. Nekaj sekund kasneje je prvi gol v Premier ligi dosegel Willian, ki je zabil s približno dvajsetih metrov in postavil končnih 3:1.

Angleška liga, 7. kolo:

Norwich City : Chelsea 1:3 (0:1)
Pilkington (68); Oscar (4), Hazard (85), Willian (86)

Southampton : Swansea City 2:0 (1:0)
Lallana (19), Rodriguez (83)

Tottenham Hotspur : West Ham United 0:3 (0:0)
Reid (66), Vaz Tê (72), Morrison (80)

West Bromwich Albion : Arsenal 1:1 (1:0)
Yacob (42); Wilshere (63)

Manchester City : Everton 3:1 (2:1)
Negredo (17), Agüero (45), Howard (69/a.g.); Lukaku (16)
Agüero (City) je v 69. minuti zapravil enajstmetrovko.

Cardiff City : Newcastle United 1:2 (0:2)
Velikonje (Cardiff) in Vučkića (United) ni bilo v ekipi.
Odemwingie (58); Remy (30, 37)

Hull City : Aston Villa 0:0 (0:0)
Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

Fulham : Stoke City 1:0 (0:0)
Bent (82)

Liverpool : Crystal Palace 3:1 (3:0)
Suárez (14), Sturridge (17), Gerrard (38/11-m); Gayle (77)

Sunderland : Manchester United 1:2 (1:0)
Gardner (5); Januzaj (55, 61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.