Šport > Nogomet
13 ogledov

Sir Alex: Ne bom se vrnil, hotel me je Chelsea

Ferguson Manchester United Crystal Palace Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Upokojeni Sir Alex Ferguson je zatrdil, da se nima namena vrniti v trenerske vode, potem ko je Manchester United med njegovo odsotnostjo nevarno zaostal za najboljšimi.

Legendarni škotski trener Sir Alex Ferguson je po nenadnem odhodu v pokoj po koncu zadnje sezone končal svojo 26-letno vladavino pri Manchestru Unitedu, kjer je osvojil 38 naslovov, med njimi 13 v Premier League.

Za svojega naslednika je skupaj s klubskim vodstvom izbral Davida Moyesa, ki ga je navdušil z dolgoletnim treniranjem Evertona, a se zgodba njegovega rojaka na Old Traffordu ni začela najbolje. United s tremi porazi na šestih premierligaških tekmah zaseda šele 12. mesto, zato se že pojavljajo namigovanja, da se Moyesov čas izteka, a je Sir Alex v pogovoru za ameriški PBS jasno izrazil zaupanje v novi projekt.

Hoče na Kentucky Derby in po vinogradih

"Ne zanima me vnovično treniranje ali to, da bi se preveč vznemirjal zaradi rezultatov Manchestra Uniteda," je dejal Ferguson, čigar vrnitev na klopi irske reprezentance je kot zelo možno pred dnevi označila ena izmed stavnic, ki je močno znižala kvote na omenjeni dogodek.

"United je v dobrih rokah Davida Moyesa. Vse bo še v redu. Je dober trener. Če boste stavili, da se bom vrnil kot trener, boste vrgli denar skozi okno. Sprejel sem odločitev. Čas je bil idealen. Zdaj se ne morem nikakor vrniti. Imam novo življenje. Želim si ogledati Kentucky Derby in US Masters, Melbourne Cup. Želim si obiskati vinograde v Toskani in Franciji."

Abramoviču rekel: Ni šans!

Ljubitelj konjev in kozarca/kozarcev rujnega je ob zavrnitvi lastne vrnitev še razkril, kako ga je na klop Chelseaja kmalu po prihodu v angleški nogomet leta 2003 vabil bogati ruski lastnik Roman Abramovič.

"Prek agenta so stopili v stik z menoj, ko je Abramovič prevzel klub. Rekel sem jim: 'Ni šans!' Vedno sem prišel do tega vprašanja – zakaj bi odšel?se je vprašal Škot, ki je znova potrdil, da je napadalec Wayne Rooney v lanski sezoni zahteval izpisnico, razkril pa tudi eno izmed skrivnosti večletnih uspehov.

"Nikoli ne smeš imeti zamer, to je zelo pomembno," je dejal Sir Alex. "Ob polčasu sem igralcem vedno rekel, da naj v zadnjih 15 minutah poskusijo prav vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.