Šport > Nogomet
20 ogledov

City na bavarsko klofuto pozabil z domačo zmago

Hart Lukaku Manchester City Everton Premier League Anglija liga prvenstvo
1/17
Reuters
Manchester City se je po dveh zaporednih porazih vrnil na zmagovita pota in v Premier League premagal tradicionalno neugodni Everton (3:1). Manchester United je ugnal Sunderland (2:1), Liverpool pa Crystal Palace (3:1).

Varčni Everton je imel na stadionu Etihad izjemno priložnost, da naporen teden za Manchester City, eno najbolj zapravljivih ekip na svetu, zaključi s še enim udarcem sinje modrim, ki jih je v prvenstvu najprej premagala Aston Villa, na domači zelenici v Ligi prvakov pa nato povsem nadigral Bayern.

Kljub številnim kritikam je tekmo v vratih začel tido vratar Joe Hart, trener Manuel Pellegrini pa je v prvo postavo vrnil Davida Silvo in edinega strelca proti evropskim prvakom Álvara Negreda. Toda najprej je zasijal robustni napadalec gostov, Belgijec Romelu Lukaku, ki je po dolgi podaji zlahka opravil z branilci Cityja in matiral Harta, ki se je žoge sicer dotaknil, a je ta v 16. minuti končala v mreži.

Nova poškodba Kompanyja

Slavje gostov iz Liverpoola se še ni dobro poleglo, ko je na drugi strani nemudoma odgovoril še Cityjev hrust Negredo. Španski reprezentant je dobil izvrstno globinsko žogo Yaye Touréja in s težkega položaja (tudi Tim Howard se je žoge dotaknil) takoj izenačil. James Milner je po posredovanju enega izmed branilcev stresel tudi vratnico, po fantastični akciji s prostega strela, ki je povsem presenetila moštvo "Toffeejev", pa je Sergio Agüero sam pred vrati zgrešil prav vse. 

Nekaj bolj optimistično vzdušje na stadionu je povsem skazil kapetan Vincent Kompany. Izvrstni Belgijec je z novo poškodbo mišice obsedel na zelenici in mesto prepustil Matiji Nastasiću. Srbski branilec je srečno ušel hujši kazni po odrivanju Lukakuja v kazenskem prostoru, potem ko je Agüero na robu 16-metrskega prostora ostal povsem sam, a ga je na cedilu pustil prvi dotik.

Agüero srečno prelomil tekmo

Argentinec se je odkupil v prvi sekundi zadnje minute rednega dela polčasa, ko je po globinski žogi Silve lepo zadel v daljši kot Evertonovega gola in zaključil preobrat. V drugem polčasu je City začel bolje in grozil z verjetno odločilnim tretjim zadetkom. Po tem, ko je s prebito arkado igrišče prisilno zapustil še Aleksandar Kolarov (v komolec rojaka Nastasića ga je nešportno porinil Steven Naismith), je imel City na voljo najstrožjo kazen.

luis suarez | Avtor: Reuters Reuters
Po padcu Pabla Zabalete je njegov rojak Agüero precej slabo streljal z bele točke, Howard mu je strel ubranil, toda žoga je nato od vratnice in glave ameriškega vratarja končala v mreži. City je povsem zagospodaril na zelenici in bi lahko Evertonu, ki je izgubil prvič v novi sezoni, zadal še višji poraz. Samir Nasri se je v zadnji akciji tekme sprehodil povsem do vrat, a streljal točno v nekdanjega člana Manchester Uniteda. Tokrat zanesljivi Hart je lahko s tribun tudi poslušal skandiranje: "Angleška številka ena!"

Suárez in Sturridge hitro naredila red

Liverpool nadaljuje z dobrimi predstavami v angleški ligi. Varovanci Brendana Rodgersa so na Anfieldu gostili Crystal Palace in se veselili zmage z rezultatom 3:1. Redsi so po 17 minutah igre vodili že z 2:0, potem ko sta gostujočo mrežo zatresla Luis Suárez in Daniel Sturridge.

Z leve strani je v sredino kazenskega prostora podal Luis Enrique, Suárez pa je žogo uspel potisniti za hrbet Juliana Speronija, pa čeprav je pred tem že padel po tleh. Tri minute kasneje je Sturridge povišal na 2:0, gostje pa bi lahko zaostanek večkrat prepolovili, a so zapravili tri lepe priložnosti. Poskus Jimmyja Kebeja je ukrotil Simon Mignolet, dokončno pa je razčistil Kolo Touré. Vratar Liverpoola je posredodval še pri strelu Camerona Jeroma, medtem ko je Kebe kmalu zatem streljal mimo gola.

Rezervista zrežirala častni zadetek

Mamadou Sakho je z nerodnim posredovanjem pred vrati Mignoleta skoraj poskrbel za avtogol, Liverpoola pa se je do zvišanja vodstva dokopal v 38. minuti, ko je z bele točke zadel Steven Gerrard. Nekaj trenutkov kasneje bi lahko na 4:0 povišal Victor Moses, vendar je žoga zadela prečko.

Rezervni nogometaš Dwight Gayle, ki je zamenjal Kebeja, je v 77. minuti znižal na 1:3 po prostem strelu še enega rezervista Joseja Campane. Sturridge je v zaključku tekme zadel notranji del vratnice in ostalo je pri končnih 3:1.

Angleška liga, 7. kolo:

Manchester City : Everton 3:1 (2:1)
Negredo (17), Agüero (45), Howard (69/a.g.); Lukaku (16)
Agüero (City) je v 69. minuti zapravil enajstmetrovko.

Cardiff City : Newcastle United 1:2 (0:2)
Velikonje (Cardiff) in Vučkića (United) ni bilo v ekipi.
Odemwingie (58); Remy (30, 37)

Hull City : Aston Villa 0:0 (0:0)
Korena (Hull) ni bilo v ekipi.

Fulham : Stoke City 1:0 (0:0)
Bent (82)

Liverpool : Crystal Palace 3:1 (3:0)
Suárez (14), Sturridge (17), Gerrard (38/11-m); Gayle (77)

Sunderland : Manchester United 1:2 (1:0)
Gardner (5); Januzaj (55, 61)

Nedelja ob 14.30:
Norwich City - Chelsea
Southampton - Swansea City

Ob 17.00:
Tottenham Hotspur - West Ham United
West Bromwich Albion - Arsenal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.