Šport > Nogomet
18 ogledov

Zaradi sredinca ob londonski derbi?

Jack Wilshere sredinec Youtube
Arsenal, vodilna ekipa angleškega prvenstva, bi lahko na derbiju 17. kroga Premier League proti Chelseaju zaigral brez vezista Jacka Wilshera. Zelo pomembna tekma bi lahko odločala o prvem mestu angleške lestvice.

Angleška nogometna zveza (FA) je sprožila preiskavo proti vezistu Arsenala Jacku Wilsheru, ki naj bi na tekmi proti Manchester Cityju pokazal sredinec domačim navijačem na stadionu Etihad.

O krivdi angleškega reprezentanta pričajo posnetki, ki so preplavili spletni portal YouTube, na katerih je moč opaziti gesto 21-letnega nogometaša. FA si je vzela dovolj časa za pridobitev dokaznega gradiva in prišla do zaključka, da proti topničarju vloži obtožnico.

Wenger: Sprejeli bomo kazen, če je to res storil

''Nogometaš Arsenala Jack Wilshere je s strani FA obtožen žaljive in neprimerne geste. Obtožnica se nanaša na dogodek, ki se je zgodil na stadionu Etihad med tekmo Manchester Cityja in Arsenala. Sodniki incidenta niso videli, ujele pa so ga kamere,'' je v izjavi zapisala angleška zveza in dodala, da bodo nogometaši kaznovani tudi zaradi incidentov, ki jih sodniki na tekmi spregledajo, saj o dodatni preiskavi po tekmi odloča tričlanski odbor, ki je v bil v tem primeru soglasen. ''Wilshere se lahko pritoži do 18. decembra do 18. ure,'' je še dodala FA.

Podobna kazen je pred dvema letoma doletela napadalca Liverpoola Luisa Suáreza, ki je zaradi žaljenja navijačev Fulhama moral plačati 23 tisoč evrov kazni in počivati eno tekmo. Trener Arsenala Arsene Wenger je na tiskovni konferenci po tekmi dejal, da bodo sprejeli posledice, če je Wilshere to ''res storil''. Če bo vezist kaznovan s tekmo prepovedi, ne bo mogel zaigrati v nedeljo, 23. decembra, ko bo na Emiratesu gostoval Chelsea.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.