Šport > Nogomet
182 ogledov

Okrepitve za Arsenal, City, Barcelono...

Gabriel Jesus Profimedia
Kar nekaj zvezdnikov je zamenjalo klube.

Brazilski nogometni napadalec Gabriel Jesus je podpisal dolgoročno pogodbo z Arsenalom. Londonska ekipa je za Jesusa njegovim dosedanjim delodajalcem iz Manchester Cityja odštela 45 milijonov funtov oziroma 52,3 milijonov evrov, je na klubski spletni strani zapisal Arsenal, sicer 13-kratni angleški ligaški in 14-kratni pokalni zmagovalec.

Petindvajsetletni Jesus je v zadnjih šestih sezonah za meščane na domačem in mednarodnem prizorišču odigral 236 tekem in dosegel 95 golov. Za brazilsko reprezentanco je omenjeni nogometaš doslej zbral 56 nastopov, pri tem pa je dosegel 19 zadetkov, zadnjega na začetku junija na tekmi proti Južni Koreji.

Pred Jesusom so za topničarje, ki jih vodi 40-letni španski trener Mikel Arteta, letos poleti pogodbe podpisali še njegov rojak Marquinhos, najboljši igralec evropskega prvenstva do 21 let, ki ga je gostila tudi Slovenija, Portugalec Fabio Vieira in ameriški vratar Matt Turner.

Angleški reprezentant v Cityju

Angleški nogometni reprezentant Kalvin Phillips pa je najnovejša okrepitev Manchester Cityja. Zadnji prvak elitnega angleškega ligaškega tekmovanja je za 26-letnega igralca sredine igrišča njegovim dosedanjim delodajalcem iz Leedsa odštel 45 milijonov funtov.

Phillips je podpisal šestletno pogodbo, je na klubski spletni strani zapisal osemkratni državni in šestkratni pokalni prvak iz Anglije.

Kalvin Phillips | Avtor: Profimedia Profimedia

Dva nova člana Barcelone

Nogometni velikan iz Barcelone je v svoje vrste zvabil Francka Kessieja, je na klubski spletni strani potrdil španski podprvak v sezoni 2021/22. Petindvajsetletni nogometaš sredine igrišča iz Slonokoščene obale v Katalonijo odhaja kot prost igralec, v zadnjih petih letih pa je branil barve letošnjega italijanskega prvaka - AC Milana.

Kessie se je z Barcelono dogovoril za sodelovanje do 30. junija 2026, njegova odkupna klavzula pa znaša kar 500 milijonov evrov.

Barceloni pa se je pridružil tudi Danec Andreas Christensen, ki je podpisal štiriletno pogodbo. Šestindvajsetletni srednji branilec je bil nazadnje član Chelseaja, v Katalonijo pa je prav tako prišel kot prost igralec. Tudi njegova odkupna klavzula znaša 500 milijonov evrov, je poročal Mundo Deportivo.

Branilec bo igral v Andaluziji, vezist v Londonu

Srednjega branilca pa je pripeljal tudi Betis iz Seville. V Andaluziji bo po novem igral Luiz Felipe, ki je iz rimskega Lazia prav tako prišel kot prost igralec. Podpisal je pogodbo do poletja 2027.

Za angleški nogometni klub Fulham je petletno pogodbo podpisal 26-letni portugalski reprezentant Joao Palhinha. Povratnik v angleško premier league iz zahodnega dela Londona je Sportingu iz Lizbone za defenzivnega vezista odštel 20 milijonov evrov, so zapisale tuje tiskovne agencije.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.