Šport > Nogomet
236 ogledov

Živahno na trgu: PSG odštel 40, Tottenham 60 milijonov

Vitinha Profimedia
Nogometni klubi so potrdili kar nekaj odmevnih prestopov.

Portugalski vezist Vitinha se je v četrtek pridružil francoskemu nogometnemu prvaku iz Pariza, Paris Saint-Germainu. PSG je nekdanjega igralca Porta pripeljal za 40 milijonov evrov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Vitinha je podpisal petletno pogodbo s klubom iz francoske prestolnice.

Vitinha je leta 2020 debitiral za prvo ekipo Porta, nato pa je bil v sezoni 2020/21 kot posojeni igralec član angleškega prvoligaša Wolverhampton Wanderers.

Vezist, ki je trikrat igral za Portugalsko, se je lani poleti vrnil v Porto, zbral 47 nastopov in klubu pomagal do dvojne domače lovorike, naslova ligaškega prvaka in ligaškega pokala.

Brazilski reprezentant iz Liverpoola v London

Tottenham je pripeljal še četrto okrepitev v poletnem prestopnem roku. Petletno pogodbo z londonskim klubom je podpisal brazilski reprezentant Richarlison, ki je prestopil iz Evertona. Londončani bodo zanj plačali 50 milijonov funtov (58 milijonov evrov) odškodnine.

Everton, ki je v minulem prvenstvu komaj obdržal prvoligaški status in je v velikih finančnih težavah, bi lahko z raznimi bonusi za brazilskega napadalca iztržil še deset milijonov več, poroča AFP.

Richarlison je v 152 nastopih za klub iz Liverpoola, v katerega je leta 2018 prestopil iz Watforda, dosegel 53 golov, šest v zadnjih devetih nastopih, ki so bili v boju za obstanek izredno pomembni.

Richarlison | Avtor: Profimedia Profimedia

Everton je sicer v zadnjih treh letih pridelal kar 372 milijonov funtov (433 milijonov evrov) izgube.

Pred Richarlisonom so se Tottenhamu, ekipi italijanskega strokovnjaka Antonia Conteja, pridružili še Hrvat Ivan Perišić, reprezentant Malija Yves Bissouma in vratar Fraser Forster.

City zpripeljal čuvaja mreže

Stefan Ortega, dozdajšnji vratar nemške Arminie Bielefeld, je novi član angleškega nogometnega prvaka Manchester Cityja, v katerega je prestopil kot prost igralec. Ortega bo v ekipi rezerva Brazilcu Edersonu, na rezervni klopi pa bo zamenjal Američana Zacka Steffena, ki ga bo klub posodil Middlesbroughu, da bi pred SP branil na čim več tekmah.

"Pridružitev tako dobri ekipi so bile moje sanje. Upam, da bom dobil čim več priložnosti, verjamem, da ekipi lahko pomagam," je izjavo ob podpisu pogodbe 29-letnega Ortege povzel AFP.

"Podpisali smo pogodbo z vratarjem, ki ima bogate izkušnje in nam bo pomagal pri iskanju novih trofej," pa trdijo pri Cityju, ki naj bi v naslednjih dneh podpisal pogodbo tudi z angleškim reprezentantom Kalvinom Phillipsom, za prestop iz Leedsa naj bi se že dogovorili.

Prva okrepitev za ekipo Pepa Guardiole v poletnem prestopnem roku je bil norveški zvezdnik Erling Haaland.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.