Šport > Nogomet
755 ogledov

Bayern in Arsenal z zvezdniškima okrepitvama

DFB pokal Bayer Leverkusen : Bayern München Epa
Mane se iz Liverpoola seli v Bayern, medtem ko so pri Portu potrdili odhod svojega asa.

Po poročanju medijev v Nemčiji in Angliji je prestop zvezdniškega napadalca Liverpoola Sadia Maneja v Bayern München končan. Oba kluba sta se danes dogovorila o prestopu senegalskega reprezentanta, poročajo Sky Sport, Bild in Sport1. Mane bo podpisal triletno pogodbo.

Nemški rekorder po številu naslovov bo moral za 30-letnega Maneja plačati odškodnino v višini 32 milijonov evrov ter do devet milijonov evrov bonusa, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Več medijev je pred tem poročalo, da je Bayernov športni direktor Hasan Salihamidžić odpotoval v Liverpool na pogovore, ki so bili očitno uspešni. Preden pa prestop dobi zeleno luč, mora Mane še uspešno opraviti zdravniški pregled.

Prestop je za Bayern ključnega pomena, piše dpa, saj bo bavarski klub izgubil zvezdniškega napadalca Roberta Lewandowskega. Poljak si želi kariero nadaljevati pri Barceloni.

 

Porto potrdil prodajo Vieire Arsenalu

Portugalski nogometni klub Porto je potrdil, da se je z angleškim prvoligašem Arsenalom dogovoril za prodajo vezista Fabia Vieire. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bodo Angleži za 22-letnega Portugalca plačali približno 40 milijonov evrov odškodnine.

Vieira je tako tretja poletna okrepitev Londončanov, ki so pred tem pripeljali še vratarja Matta Turnerja in brazilskega napadalca Marquinhosa.

Vieira je na lanskem evropskem prvenstvu do 21 let dobil priznanje za najboljšega igralca, v domači ligi pa je bil s 14 asistencami najboljši podajalec.

Trener Arsenala Mikel Arteta bi lahko v prihodnjih dneh dobil še nekaj okrepitev, med drugim sta tarči Gabriel Jesus iz Manchester Cityja in Youri Tielemans iz Leicester Cityja.

 

Schlager uradno pri Leipzigu

Nemški nogometni prvoligaš Leipzig, pri katerem igra nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, je uradno potrdil prihod avstrijskega vezista Xaverja Schlagerja iz Wolfsburga. Leipzig je po poročanju medijev za 24-letnika odštel 12 milijonov evrov.

Kot so potrdili v klubu, je Schlager, ki je v treh letih za Wolfsburg na 81 tekmah dosegel 12 zadetkov, podpisal pogodbo do 30. junija 2026.

Schlager se je nogometno šolal pri Salzburgu in bil že leta 2019 pred vrati Leipziga, a je za 15 milijonov evrov odšel k Wolfsburgu.

 

Bazunu iz ManCityja k Southamptonu

Angleški nogometni prvoligaš Southampton je danes sporočil, da je sklenil sodelovanje z irskim reprezentantom Gavinom Bazunujem. Dvajsetletni vratar se je klubu pridružil za približno 14 milijonov evrov, podpisal pa je petletno pogodbo.

Bazunu se je angleškemu prvaku Manchester Cityju pridružil kot 16-letnik iz irskega Shamrock Roversa, nato pa je kot posojen nogometaš igral za Rochdale in Portsmouth.

Pri Southamptonu so se za novega vratarja odločili, potem ko je nekdanji angleški reprezentančni vratar Fraser Forster napovedal, da bo po koncu pogodbe - ta mu poteče konec meseca - pridružil Tottenhamu.

Bazunu je za domačo reprezentanco zbral deset nastopov, lani je v kvalifikacijah za mundial ubranil enajstmetrovko zvezdniku Cristianu Ronaldu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.