Šport > Nogomet
183 ogledov

Odmevna okrepitev! Iz Anglije k Olimpiji!

Pascal Estrada Profimedia
Pascal Juan Estrada je iz Wolverhamptona prestopil v Olimpijo.

Nogometašem Olimpije se je pred uvodno prvenstveno tekmo nove sezone proti Muri pridružil še en novinec. Iz angleškega prvoligaša Wolverhamptona se je v Ljubljano preselil Pascal Juan Estrada, 20-letni obrambni nogometaš iz sosednje Avstrije.

Za Wolverhampton je v dresih ekip do 18 in do 23 let skupno odigral 62 tekem. Pred odhodom v Anglijo se je Estrada, ki je zbral tudi dva nastopa v dresu avstrijske reprezentance do 18 let, doma dokazoval pri klubih ASKÖ Leonding, Superfund Pasching in LASK Linz.

Branilec, ki se znajde tudi na položaju zadnjega veznega nogometaša, se je z Olimpijo, v dresu katere bo morda debitiral že nocoj, dogovoril za pogodbo do 31. maja 2024.

NK Olimpija Ljubljana Zavrnili prošnjo Šport Vodstvo lige brez milosti za Olimpijo

 

Nogometaši Gorice še z dvema novincema

Gorica, povratnica med slovensko nogometno elito, pa je sklenila dogovor o sodelovanju z napadalcem Ranaldom Ranaldinom Biggsom in vezistom Ahmedom Ankrahom Awuo. Oba bosta v tej sezoni igrala kot posojena nogometaša, prvi iz Domžal, drugi iz italijanske Parme, so sporočili iz kluba.

Biggs je 20-letni Jamajčan, ki se v lanski sezoni iz svoje domovine preselil v Domžale. Awua je prav tako 20-letni nogometaš, čigar korenine segajo v Gano, vendar se je celotno mladinsko kariero udejstvoval v sosednji Italiji pri Parmi. V prejšnji sezoni je bil celo kapetan mladinske ekipe in eden tistih, na katere italijanski velikan absolutno računa v prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice