Šport > Nogomet
172 ogledov

Radomlje sredi Ljudskega vrta pometle z aktualnimi prvaki

NK Maribor : Kalcer Radomlje Twitter/NK Maribor
Nogometaši Domžal in Celja so se v prvem krogu Prve lige Telemach v Domžalah razšli brez golov, medtem ko so Kalcer Radomlje sredi Ljudskega vrta premagale Maribor s 3:0 (2:0).

Slovenski prvaki iz Maribora so se sredi tega tedna v Turčiji - po zmagi nad beloruskim Šahtarjem iz Soligorska - prebili v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov, na uvodni domači tekmi v Prvi ligi Telemach v sezoni 2022/23 pa so doživeli hladno prho. Gosti iz Radomelj so izkoristili bledo predstavo Štajercev in v Ljudskem vrtu osvojili vse tri točke.

Mariborčani so napadalno odprli današnji obračun in goste iz osrednje Slovenije potisnili v obrambo. V uvodnih osmih minutah so si priigrali kar dve lepi priložnosti, po močnem strelu Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora v četrti in Aleksa Pihlerja z glavo v osmi minuti pa se je z odličnim posredovanjem izkazal gostujoči vratar Emil Velić.

Mlinarji iz Radomelj so v enajsti minuti šokirali občinstvo v Ljudskem vrtu in svojo prvo akcijo kronali z golom. Po ostrem prostem strelu Leona Severja z leve strani se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Hrvat Mario Čuić, ki je izkoristil neodločnost nizozemskega vratarja Menna Bergsna in po strelu z glavo zadel za 0:1.

Izbrance domačega trenerja Radovana Karanovića je prejeti gol povsem "odrezal". V nadaljevanju njihova igra nikakor ni stekla, samozavestni Radomljani pa so bili do odhoda na veliki odmor in tudi v drugem polčasu nevarnejši. V 35. minuti so podvojili svojo prednost, ko se je po globinski podaji Sandija Nuhanovića v kazenskem prostoru sijajno znašel Luka Cerar in povišal na 0:2.

Strateg Mariborčanov je v začetku drugega polčasa v "ogenj" poslal Ivana Brnića, Marka Božića in Maxa Watsona, a sveža kri - v 61. minuti je vstopil tudi nedavni junak dvoboja v Adapazariju in dvakratni strelec Roko Buturina - ni predramila igre domačih nogometašev. Njihovi napadi so bili v nadaljevanju jalovi, igra gostov pa organizirana in na visoki ravni.

Izbranci gostujočega trenerja Nermina Bašića so si prvo priložnost v drugi polovici tekme priigrali v 58. minuti, po podaji Nuhanovića z leve strani in močnem strelu Nedima Hadžića pa je najhujše preprečil Bergsen.

V 74. minuti pa je bil Nizozemec znova nemočen, njegovi igralci v polju so naredili grobo napako in žogo izgubili na sredini igrišča, v bliskovitem nasprotnem napadu pa je bil neusmiljen "eksekutor" Nuhanović in dokončno zapečatil usodo domačih nogometašev.

Zasedba iz Radomelj bo v petek, 22. julija, gostila Celje, mariborska ekipa pa bo dan kasneje gostila povratnico na prvoligaško sceno iz Nove Gorice.

 

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2500, sodniki: Bubek (Nova Gorica), Vukan (Gornja Radgona), Švarc (Ivančna Gorica).
* Strelci: 0:1 Čuić (11.), 0:2 Cerar (35.), 0:3 Nuhanović (74.).
* Maribor: Bergsen, Mutavčić, Pihler, Šoštarič Karić, Koderman, Maher (od 46. Watson), Antolin, Guerrico (od. 46 Brnić), Šturm (od 46. Božić, od 73. Sirk), Kronaveter, Vipotnik (od 61. Baturina).
* Kalcer Radomlje: Velić, Ševelj, Guček, Vrhovac (od. 70 Jazbec), Hrvoj (od 70. Marković), Nuhanović, Čalušić, Čuić, Sever (od 89. Nadarević), Cerar (od 70. Sokler), Hadžić (od 76. Sošić).
* Rumeni kartoni: Koderman; Čuić, Vrhovac, Hadžić.
* Rdeči karton: /.

 

Remi Domžal in Celja

Domžale in Celje ne slovita kot ekipi, ki bi dobro začenjali nove sezone. Delno je zagotovo krivo dejstvo, da se jima v prestopnem roku vedno veliko dogaja, vsako poletje spreminjata sestavo ekipe in prvenstva začenjata ne povsem uigrani. Tako je bilo tudi letos, obe sta po koncu lanske sezone poleg številnih igralcev zamenjali še trenerja. Simon Rožman se je prav iz Celja vrnil v Domžale, a svojih nekdanjih varovancev ni uspel streti, na povprečni tekmi enakovrednih tekmecev golov ni bilo, ekipi sta tako na uvodu prvenstva spet ostali brez polnega izkupička.

Dvoboj ekip, ki sta v lanskem prvenstvu razočarali s sedmim oziroma osmim mestom, se je začel z enakovredno igro, pravih priložnosti pa ni bilo vse do končnice prvega polčasa. Kljub temu pa so bili Celjani v deveti minuti blizu vodstva, ki bi ga bolj pripisali slučajnosti kot nevarni akciji. Grigorij Morozov je z leve strani poslal žogo v sredino, kjer je bil prekratek Ivan Božić. To je zmedlo vratarja Ajdina Mulalića, le s pogledom je spremljal pot žoge, ki je na njegovo srečo zadela vratnico.

Mulalić se je izkazal pri prostem strelu Božića v 31. minuti, nekaj minut pozneje je bil s prostega strela na drugi strani premalo natančen tudi Arnel Jakupović. Domžalčani so še nekajkrat poskušali s streli od daleč, vratar Matjaž Rozman pa je moral posredovati le ob poskusu Jošta Piška. Edina "stoodstotna" priložnost se je gostiteljem ponudila v zadnji minuti, ko je Mitja Ilenić izkoristil neodločnost Morozova, prišel sam pred Rozmana, močno streljal, a zadel le vratarja.

Tudi v drugem delu veliko priložnosti ni bilo. V 68. minuti se je po napaki Nejca Ahmajerja ponudila domžalskemu napadalcu Slobodanu Vuku, toda njegov strel proti golu je blokiral Morozov. Nekaj polpriložnosti so imeli tudi gosti, a izid se ni spremenil, ekipi sta glede na videno zasluženo osvojili po točko.

Celje bo tudi v naslednjem krogu gostovalo v Domžalah, merilo se bo z Radomljani, Domžale bodo gostovale pri Muri.

 

* Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 300, sodniki: Sagrković, Burjan, Pospeh.
* Strelci: /.
* Domžale: Mulalić, Ilenič (od 77. Žinič), Schoissengeyr, Klemenčič, Strajnar, Jo. Pišek (od 77. Saitoski), Ja. Pišek, Husmani, Perc (od 64. Markuš), Jakupović, Durdov (od 38. Vuk).
* Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Morozov, Kouter, Zabukovnik, Janjičić (od 90. Vrbanec), Iličić (od 59. Bizjak), Božić (od 73. Gbamble), Ikwuemesi.
* Rumeni kartoni: Ilenić, Ja. Pišek, Mulalić; Zec, Vuklišević, Ajhmajer.
* Rdeč karton: /.

 

* Izidi, 1. krog:
- petek, 15. julij:
Koper - Tabor Sežana       2:1 (0:0)

- sobota, 16. julij:
Domžale - Celje            0:0
Maribor - Kalcer Radomlje  0:3 (0:2)

- nedelja, 17. julij:
20.15 Olimpija - Mura

- ponedeljek, 18. julij:
20.15 Gorica - Bravo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.