Šport > Nogomet
4628 ogledov

Maribor prodal svojega zvezdnika in napolnil klubsko blagajno

Antoine Makoumbou Reševalni pas/Twitter
Makoumbou se je iz Maribora preselil na Sardinijo.

Francoski nogometaš Antoine Makoumbou je tudi uradno prestopil iz Maribora k italijanskemu Cagliariju, sta kluba objavila na družbenih omrežjih. Po poročanju italijanskih medijev in slovenskega športnega časopisa Ekipa SN v preteklih dneh so vijoličasti za prestop 23-letnika prejeli okoli dva milijona evrov.

Makoumbou, ki je z Mariborom v minuli sezoni postal državni prvak in klubu pomagal preskočiti še prvo oviro v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov, je s klubom s Sardinije podpisal štiriletno pogodbo.

V Parizu rojeni Makoumbou, ki ima potni list Konga, je v mlajših kategorijah igral za Monaco, nato pa oblekel dres Ajaccia, za katerega pa ni odigral uradne tekme. Nato je sledila selitev k drugi ekipi Mainza, v jesenskem delu sezone 2020/21 pa je okrepil vrste Tabora Sežane.

Na Krasu je opozoril nase in najprej kot posojeni nogometaš odšel k Mariboru pred začetkom lanske sezone, vijoličasti pa so ga nato 1. januarja letos dokončno pripeljali v svoje vrste. Makoumbou je sicer za Tabor odigral 24 tekem, za Maribor pa 37. V dresu Mainza je pred tem zbral sedem tekem.

Za reprezetanco Konga, za katero je debitiral septembra lani, je odigral deset tekem in dosegel en gol.

Cagliari je sicer v lanski sezoni še nastopal v Serie A, a je sezono zaključil na nesrečnem 18. mestu, še zadnjem ki je vodilo v nižji rang tekmovanja. Obstanek se mu je izmuznil za vsega eno točko.

Klub, ki je leta 1970 celo postal italijanski prvak (kot prvi klub južneje od Rima), bo v novi sezoni vodil nekdanji odlični nogometaš Fabio Liverani, ki je tekom igralske kariere blestel ravno na Makoumboujevi poziciji centralnega vezista.

Za klub s Sardinije je v preteklosti igral tudi najboljši italijanski strelec vseh časov, Gigi Riva, klub pa je razen naslova Serie A iz leta 1970 še enkrat osvojil Serie B in štirikrat Serie C. Leta 1969 je Serie A končal na drugem mestu, prav tako pa je izgubil finale italijanskega finala. Za največji evropski uspeh Cagliarija pa velja polfinale Pokala UEFA iz leta 1994.

Antoine Makoumbou | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice