Šport > Nogomet
62887 ogledov

Pri vsega 29 letih preminil eden največjih draguljev ruskega nogometa

Aleksander Kozlov Reševalni pas/Twitter
Iz Rusije prihajajo tragične novice, saj je po enem izmed treningov nenadoma preminil komaj 29-letni nogometaš Aleksander Kozlov.

Nekdanji veliki talent ruskega nogometa Aleksander Kozlov je preminil v petek, 17. julija, v bližine Moskve, poročajo tamkajšnji mediji. Star je bil vsega 29 let.

Po prvih informacijah naj bi šlo za srčni zastoj, potem ko je nogometašu postalo slabo tekom masaže po opravljenem treningu.

"Poizkusili so mu ponovno obuditi srce. Zdelo se je, da je uspelo, prišla je zdravniška pomoč, toda Kozlova več niso mogli rešiti. Imel je krvni strdek," je situacijo za ruski Telegram pojasnil Ivan Karpov.

Aleksander Kozlov | Avtor: Profimedia Profimedia

Smrt nogometaša je kasneje potrdila tudi ruska nogometna zveza, medtem ko je smrt potrdil tudi njegov klub Zorkij, amatersko moštvo iz Krasnogorska, ki pa ni želel potrditi razlogov za smrt, temveč je poudaril, da se okoliščine smrti še raziskujejo.

Kozlov je sicer veljal za eno največjih razočaranj ruskega nogometa, potem ko so mu vsi napovedovali bleščečo kariero. Imel je izjemen talent, bil je nizke rasti in izjemne hitrosti ter tehnike. Mnogi so ga primerjali z izjemnim Andrejem Aršavinom, potem ko je v mlajših klubskih kategorijah zabijal gole kot po tekočem traku, blestel pa je v vseh mlajših kategorijah ruske reprezentance.

Z moskovskim Spartakom je podpisal profesionalno pogodbo pri vsega 15 letih, medtem ko je redno treniral s člansko ekipo že pri 16 letih, leta 2010 pa je pri 17 letih tudi debitiral za člansko moštvo ter odigral kar dve tekmi v Ligi prvakov, med drugim proti Chelseaju, za katerega so takrat igrali še Petr Čech, Didier Drogba, Frank Lampard, John Terry...

Aleksander Kozlov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ta deček ima nekaj v sebi. Da se pri 17, 18 letih prebijete v prvo ekipo, morate biti na razini Maradone ali Messija. Imeti morate izjemen talent. Kozlov pa pridno dela in se še izboljšuje," je leta 2011 svojega varovanca hvalil in mu napovedoval izjemno kariero trener Spartaka, legendarni Valerij Karpin.

Toda Kozlov ni nikoli uspel razviti vsega svojega potenciala, po prvih dveh sezonah, ko je do svojega 19. leta zbral že 25 nastopov za člansko moštvo, je v naslednjih štirih letih zbral vsega pet nastopov, igral pa je predvsem za rezervno moštvo, preden je leta 2016 zapustil Spartak.

V naslednjih sezonah je igral za več manj slovitih ruskih, armenskih in kazahstanskih klubov, njegova kariera pa je tonila v pozabo. Nekoliko je bila kriva tudi poškodba križnih vezi, medtem ko je večina ruske javnosti za njegovo skromno kariero krivila njegove agente in zastopnike.

Komentarjev 2
  • Mkovac22 23:05 15.julij 2022.

    "Grozljiva tragedija..." ampak vi se že pripravljate z novim "naraščanjem številk" na novo vsiljevanje "koristnih" cpiv...

  • Ender3 21:51 15.julij 2022.

    Veliko srčnih zastojev se beleži !. Kaj pa vzroki? Brugada sindrom je, praviloma redek. Prikriva se velik presežek non-kovid smrti. Strokovnjaki pa še vedno priporočajo cepljenja, čeprav se dokazuje, da so bolj, kot neučinkovita, potencialno življensko nevarna.

Sorodne novice