Šport > Nogomet
70472 ogledov

Umrl je legendarni vratar, ki je zavrnil zdravljenje

nogometni vratar Profimedia Slika je simbolična.
Nogometni svet žaluje.

Nekdanji nogometni vratar Rangers iz Glasgowa in škotske reprezentance Andy Goram je umrl pri 58 letih za posledicami raka, poročajo tuje tiskovne agencije, med njimi tudi nemška dpa.

Goram je meseca maja v intervjuju za Daily Record razkril, da je zbolel za neozdravljivo vrsto raka, že takrat pa je zavrnil možnost kemoterapije, s katero bi si za nekaj mesecev podaljšal življenje.

Kemoterapija Tragična zgodba Šport Izpoved legendarnega vratarja: "Ura odšteva, imam le še šest mesecev življenja"

"Nogometni klub Rangers danes z globoko žalostjo sporoča, da je po kratki bitki z rakom umrl naš legendarni vratar Andy Goram," so danes zapisali v izjavi kluba in izrazili sožalje svojcem ter prosili za spoštovanje njihove zasebnosti.

"Po upokojitvi pa je bil še naprej reden obraz na Ibroxu ob tekmah. Množice je tudi po upokojitvi navduševal z nekaj nepozabnimi nastopi na tekmah legend," so še zapisali o legendarnem vratarju.

Goram je kariero začel pri angleškem Oldhamu, na Škotskem pa je najprej igral za Hibernian med letoma 1987 in 1991. Nato je v naslednjih sedmih letih odigral 260 tekem za Rangers, s katerim je osvojil po pet ligaških in pokalnih lovorik. Za Škotsko je zbral 43 nastopov in bil prvi vratar na evropskih prvenstvih leta 1992 na Danskem in 1996 v Veliki Britaniji.

Po sedemletni karieri pri Rangers je nato igral še za Notts County, Sheffield United, Motherwell, Manchester United, Hamilton, Coventry, Oldham, Queen of the South in Elgin.

V karieri pa ni igral le za nogometno reprezentanco, nekajkrat je nastopil tudi za reprezentanco Škotske v kriketu, še piše dpa.

Andy Goram je največji pečat pustil v klubu Rangers iz Glasgowa, kjer se ga je prijel vzdevek "The Goalie". V anketi iz leta 2001 so ga navijači izbrali za najboljšega vratarja v zgodovini slovitega škotskega kluba.

 
Komentarjev 1
  • endrug 18:05 02.julij 2022.

    Zavračanje zdravljenja je lahko tudi dobro. Na koncu te zdravljenje prikuje v posteljo in ti podaljša življenje za nekaj mesecev. Tako pa je lahko živel normalno vsaj še nekaj časa. Je pa to zelo osebna odločitev.