Nogometnemu zvezdniku grozi kazen javnega bičanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Legendi egipčanskega nogometa preti grozljiva kazen.
Oglej si celoten članek

Nekdanji egipčanski napadalec Ajaxa, Rome, Tottenhama, Middlesbrougha, Wigana in West Hama, Mido, se je znašel v velikih težavah.

Legenda egipčanskega nogometa, ki je nazadnje opravljal vlogo trenerja v klubu iz Savdske Arabije, Al Wehdi, je prejel odpoved, saj naj bi se preko svojega Twitter profila grdo sporekel ter žalil enega izmed navijačev kluba. Zaradi besed, ki jih je uporabil, mu grozi celo stroga kazen. Mido se zaenkrat zagovarja, da naj bi v njegov profil vdrli hakerji.

"Mido ni prejel odpovedi zaradi slabih nogometnih predstav, temveč zaradi svoje objave na Twitterju. Navijači so pač del kluba, s katerim se ne greš prerekati. Upamo, da so mu v profil resnično vdrli, saj je sicer kot trener bil resnično izjemen," je pojasnil podpredsednik Al Wehde, kluba kjer je Mido donedavno deloval kot trener.

"Spoštujem odločitev kluba, toda v profil so mi vdrli in napravil bom vse, kar je v moji moči, da dokažem svojo nedolžnost," je Mido pokomentiral nedavni incident.

Navijači naj bi sicer preko Twitterja zahtevali njegovo odpoved, na kar se je Mido odzval tako, da je komentital spolni organ matere enega izmed navijačev. Takšno besedišče pa se v Savdski Arabiji smatra za težko žalitev. Mido je objavo ekspresno izbrisal ter takoj objavil, da so mu v račun vdrli hakerji.

Foto: Epa Mido

Kljub Midovemu opravičilu in pojasnilu pa je celotna stvar zelo resna, saj se podobne žalitve v Arabiji strogo kaznujejo. Mido bi se tako kmalu lahko znašel na sodišču, kjer bi mu pretila celo kazen javnega bičanja. Za podoben prestopek se ljudi ponavadi kaznuje z desetimi udarci z bičem.

Incident škarje Zato bi skoraj ''ubil Ibrahimovića''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.