Šport > Nogomet
117 ogledov

Zato bi skoraj ''ubil Ibrahimovića''

mido EPA
Egiptovski napadalec Mido je obujal spomine na incident, v katerem bi lahko hudo poškodoval nekdanjega klubskega soigralca Zlatana Ibrahimovića.

Nekdanji napadalec Ajaxa je v intervjuju za švedski dokumentarec Postati Zlatan osvetlil ozadje incidenta, ki se je zgodil v garderobi najuspešnejšega nizozemskega prvoligaša.
Egipčan je po več kot desetletju razkril svojo plat zgodbe, o kateri se je Ibrahmović razpisal že v svoji avtobiografiji. Pisalo se je leto 2003 in Ajax je na ligaški tekmi moral priznati premoč velikemu rivalu PSV Eindhovnu. Mido ni bil zadovoljen, ker je tekmo začel na klopi, po prihodu na zelenico pa žoge ni želel podati švedskemu reprezentantu.

Nogometaša sta verbalno obračunala že na zelenici, nato pa se je vse skupaj preselilo v garderobo, kjer bi Mido s škarjami lahko - kot se je izrazil sam - ''ubil Ibrahimovića''.

Ibrahimović je v avtobiografiji zapisal, da je Mido po zadnjem sodniškem pisku prišel v garderobo in soigralce označil za ''uboge p***e'', nakar mu je Zlatan v svojem slogu odgovoril, da če je kdo p***a, potem je to on. Mido se je odzval tako, da je proti soigralcu zalučal škarje, ki so švignile mimo nogometaševe glave in pustile posledice na betonskem zidu.

''Odvrnil sem, da če je kdo p***a, potem je to on. Pobral je škarje in jih vrgel vame. Bilo je noro. Škarje so švignile mimo moje glave naravnost v betonski zid, kjer so naredile razpoko,'' je zapisal Ibrahimović.

Po 13 letih je svojo plat zgodbe razkril še Mido. ''Ko sem prišel na igrišče, smo zaostajali z 0:2. Na igrišču sem se začel prerekati z Zlatanom,'' je dejal nekdanji napadalec Tottenhama.

''Bil sem zelo razburjen, ker nisem začel tekme. Vpil sem na vse in Zlatan je vpil name. V rokah sem imel škarje, ker sem si ravno odstranjeval povoje na gležnjih. Deset minut kasneje sem se odpravil pod prho, on pa je sedel v jacuzziju. Spogledala sva se in planila v smeh. Rekel sem mu 'ali veš, da sem te skoraj ubil?' Odvrnil je 'da, vem','' je dodal Mido. Egipčan je kmalu zatem odšel na posojo k Celti Vigo, nato pa je postal član Marseilla.

Dogodek  med nogometašema ni pustil negativnih posledic. Mido priznava, da je naredil napako, a dodaja, da sta z Ibrahimovićem ostala v prijateljskih odnosih. ''Ko sem prišel do točke, da sem se moral boriti za svoj položaj, sem se stvari lotil na napačen način,'' je zaključil upokojeni napadalec.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.